På grunn av snøfall på Østlandet har det vært kaos på Gardermoen siden torsdag. Flere hundre passasjerer er værfast, og flere som skulle ta fly fra Tromsø til Oslo fredag valgte å ta buss i 20 timer for å komme seg fram.

Gunn Hansen har siden tirsdag vært på jobbreise i Oslo. Torsdag var hun klar for å reise hjem til Tromsø klokken 19.55. Da hun kom til Gardermoen dukket ikke flyet hennes opp på avgangsskjermen.

- Jeg skulle vært hjemme på torsdag, nå kommer jeg hjem på mandag. Jeg sier som på godt nordnorsk: Det er jævlig surt, sier Hansen.

- Alle klappet og lo

Da hun ikke fant flyet på avgangsskjermen, begynte ventingen.

- Senere kom det en beskjed gjennom høytaleren at de nå stengte informasjonsluka, og at de anbefalte oss å reise hjem. Da begynte alle å klappe og le, sier Hansen.

Hun beskriver situasjonen som nærmest latterlig, men håpløs.

- Flyselskapet sa at vi skulle få informasjon, og det fikk vi ikke. Alt var helt elendig, sier hun.

Barn var alene

Spesielt tenker hun på alle de unge reisende.

- Det var mange unge som reiste, og de hadde ikke noen med seg. De voksne hadde jo penger og stand til å ta vare på seg selv, men de unge var fortvilet, sier Hansen.

Fredag morgen, etter en natt på hotell, begynte hun å ringe for å få mer informasjon og skaffe seg nye flybilletter. Med 200 til 300 personer foran seg i kø var det nærmest umulig. Til slutt fikk hun seg billett hjem på mandag.

- Galskap

- At noen centimeter snø stopper hele Norge er helt galskap, mener Hansen.

Hun har også fått med seg at passasjerer som skulle fra Tromsø til Oslo fikk muligheten til å ta buss. Den muligheten ville også hun tatt.

- Hvorfor får ikke vi også buss, spør hun.

Gunn Hansen kommer seg ikke hjem fra Oslo før mandag. Egentlig skulle hun landet i Tromsø torsdag kveld. Foto: Privat