I forrige uke tok hun endelig fagbrevet sitt, nå er Malene Selander (19) hos Eide Handel en av svært få i Troms som kan kalle seg utdannet butikkslakter.

– De fleste som går på kokkelinja tenker ikke på at de har andre muligheter enn å bli kokk, men jeg synes at butikkslakter er et veldig godt yrke for dem som liker å lage mat, og man får veldig variert arbeid, forteller hun.

Høy etterspørsel

Etter å ha vært oppe siden klokken 5 på morgenen for å forberede svenneprøven sin på Eide Handel er hun sliten, men fornøyd.

– Jeg har fått veldig mye skryt og gode tilbakemeldinger, sier Selander, og legger etter hvert til at hun nå føler at hun virkelig mestrer yrket sitt.

Sensoren hennes, Bjørnar Mikkelsen, er leder i prøvenemnda for butikkslakterfaget i Troms. Han forteller at med så få som spesialiserer seg innenfor slakterfaget er det stor etterspørsel for Selanders kompetanse.

– Det er absolutt et behov. De fleste dagligvareforretninger har jo egne ferskvaredisker og de fleste av dem har nok et behov for hennes kompetanse for å få mest mulig ut av råvarene, forteller han, og innrømmer at han er imponert over Selanders fagprøve.

– Hun er dyktig og det har godt veldig bra. Det har hun vist i hele dag.

Gir frihet

Noen som i hvert fall er godt fornøyde med yrkesvalget hennes er kjøpmann og daglig leder på Eide Handel, Bård Pettersen.

Han forteller at Selanders valg om å utdanne seg som butikkslakter hos dem hjelper dem stort.

– Selvfølgelig gir det oss mer frihet, og vi er avhengige av sånne som henne så for vår del betyr det utrolig mye at vi bidrar til rekrutteringa, sier Pettersen fornøyd, og er klar på at Selander har jobb hos dem så lenge hun vil ha den.

SKRYTER: Leder i prøvenemnda for butikkslakterfaget i Troms, Bjørnar Mikkelsen. Foto: Trond Tomassen