- Nei, vi har ikke lagt opp til noen endringer hos oss. Gardermoen har rundt 22 millioner reisende i året mens vi forventer rundt 1,9 millioner i år. De har dermed veldig mange flyvninger samtidig, noe som gir mye støy når alle passasjerer de søker skal ropes opp over anlegget, forklarer Jonny Andersen, lufthavnsjef ved Tromsø lufthavn Langnes.

Det var Aftenposten som i går kunne informere om at Gardermoen fra og med førstkommende mandag kutter "siste opprop" som en følge av at både passasjerer og ansatte ved flyplassen har klaget på støyen.

I samarbeid med både flyselskaper og handlingselskaper installeres det i stede et automatisk oppropsystem, som blant annet tilrettelegger for opprop fra gate kun i det nære gateområdet og ikke over hele terminalen.

Andersen har stor forståelse for at landets største flyplass gjør et slikt grep.

- Jeg har veldig stor forståelse for at de ønsker å begrense lydnivået på flyplassen, så dette er et veldig fornuftig tiltak, mener lufthavnsjefen i Tromsø.

Han er klar på at for mye støy ikke er en problem på Langnes.

- For vår del er det ikke nødvendig å foreta en slik endring, da vi størrelsesemessig ikke har de samme utfordringene, sier Andersen.