Den nye planen skal ta for seg nye områder for byutvikling og vekst, samt vise konsekvensen av en slik utbygging. Arealdelen gir plass til 28.000 nye boliger, og byrådet mener dette gir rom til 56.000 nye innbyggere i tidsrommet fram til 2044.

Langsiktig tenking

– Dette er moderne og langsiktig tenking. En tettere by gir bedre forutsetninger for bruk av gang, sykkel- og kollektivtrafikk. Helt konkret gir valg av Kvaløyforbindelse store muligheter for spennende byutvikling, noe denne planen tar høyde for, sier byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein i en pressemelding.

Tettete bebyggelse

Etter planen er det en del områder som vil bli tettere bebygget. Blant disse er Kvaløysletta universitetsområdet mot Tverrforbindelsen, Holt, og aksen Tromsdalen til Hungeren, i tillegg til strekningen mellom Kroken senter og Kroken kirke, universitetsområdet mot Tverrforbindelsen og området mellom universitetet og Stakkevollveien.

– Vi vet at arealdelen vil skape debatt. Byrådet ønsker en bred prosess og medvirkning hvor Tromsøs innbyggere inviteres til å ta del i hvordan byen skal utvikle seg frem mot 250-årsjubileet i 2044, sier Øyvind Hilmarsen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Gir bort 60-årsgaven sin

iTromsø oppdaterer saken!