IL Ulfstind har over 300 medlemmer og har skytebanen som nærmeste nabo. Rett ved skytebanen har de kunstgressbane, skiløype og et aktivt friluftsmiljø.

– Vi ser at økt bruk og flere skytegreiner fører til uønsket effekt for IL Ulfstinds aktiviteter om en ikke gjøre betydelige tiltak. Derfor håper vi at skytebanen ikke blir utvidet, men fortsetter på dagens nivå, og at kommunen finner et mer egnet område for de skyteaktivitetene som i dag er i Tromsdalen, skriver idrettslaget i sine merknader.

De mener sikker adgang til fotball-, ski- og friluftsområdet for myke trafikanter må konsekvensutredes, i likhet med barn og unges interesser med tanke på langtidsvirkning av skytebanestøy.

Nord-Hålogaland Heimevernsdistrikt 16 gjør i et brev til kommunen det klart at de har interesser i å etablere et større skytebaneanlegg i Kjoselvdalen og ønsker å være høringsinstans.

– HV-distrikt 16 har behov for å finne et egnet oppsetningssted for inntil fire HV-områder (tilsvarende kompanier) i nær tilknytning til Tromsø by. Intensjonen er å bruke Kjoselvdalen til formålet, heter det i brevet.

Troms fylkeskommune krever utsatt høringsfrist fordi de ikke fikk planforslaget før 2. januar, og viser til at det skal være minst seks ukers høringsfrist.