Barlindhaug Eiendom og eiendomsutviklingsselskapet Profier kjøper Tromsøs største og antakelig fineste boligtomt. Selskapene skal i fellesskap utvikle og bygge nærmere 500 leiligheter på toppen av Tromsøya.

Det skriver de i en pressemelding.

«Folk stiller stadig strengere krav til nye leiligheter. Profier bygger over hele landet, men stiller høye krav til områder de utvikler».

– Vi har mest suksess med prosjekter der beliggenheten er den beste, standarden er høy og planløsninger på leilighetene er godt gjennomarbeidet, fortsetter Rikter-Svendsen. — På Workinntoppen kan man spenne på seg skiene å gå rett ut i lysløypa utenfor stuedøren. Når snøen forsvinner kommer midnattssola, som man har orkesterplass til å nyte fra store balkonger.

LES OGSÅ: iTromsø presenterte planene tidligere i dag!

"De første leilighetene i prosjektet får en sørvestlig orientering, og vil komme for salg allerede før sommeren. Utbyggerne har allerede fått flere henvendelser fra bolig – interessenter."

– Leilighetene vil ha en standard som ikke er blitt tilbudt i Tromsø før, med gasspeis, vannbåren gulvvarme, innvendig adkomst fra parkeringskjeller og ellers høy kvalitet på byggene. Her blir det ingen svalganger og billige platekledninger på fasadene, som vi ser altfor ofte blir brukt på nye prosjekter, sier Rikter-Svendsen.

– Kvalitet koster, men bolig er den viktigste investeringen man gjør i livet. Da er det viktig å føle trygghet for at et nytt hjem blir et godt sted å bo og at man har tillit til ut – byggers gjennomføringsevne, sier Johnsen.

"Profiers hovedaksjonær er Bjørn Rune Gjelsten. Han har bidratt aktivt i vurderingene av Tromsø og Workinn-tomta."

"På Workinntoppen blir det plass til leiligheter til mennesker i alle livsfaser. Fra voksne mennesker som vil skifte fra eneboliger til praktiske, flotte leiligheter med færre bekymringer til yrkesaktive som vil ha nærhet til marka og finne et godt bomiljø for sin familie."

– Vi vil også kunne tilby mindre leiligheter som passer som gjennomgangsleiligheter for folk som skal bo i Tromsø i en periode på grunn av jobb, eller for studenter som vil inn i boligmarkedet, sier Jens Arne Johnsen.

Fakta om Workinntoppen

Workintoppen er en nylig ferdigregulert boligtomt, beliggende i det gamle steinbruddet helt øverst i Workinnåsen. Tomten er regulert til mer enn 400 leiligheter og 40.000 kvm. Totalt vil leilighetene på Workinntoppen representere en omsetningsverdi på mellom 1,6 og 2 milliarder kroner.

Første byggetrinn blir lansert før sommeren 2014. De første leilighetene planlegges å stå ferdig i 2016.

Barlindhaug Eiendom har prosjekter for over 1,5 milliarder kroner under produksjon, og er en stor boligaktør i Tromsømarkedet.

Profier er en landsdekkende eiendomsutvikler som har realisert mer enn 3 500 leiligheter de siste 15 år. Største aksjonær er Bjørn Rune Gjelsten.

workinnamrka Foto: Profier/Barlindhaug
wokrinnmarka Foto: Profier/Barlindhaug