Skolen på Brensholmen har elever fra Sommarøy, Hillesøy og Brensholmen og huser i dag 100 elever fra første til tiende klasse.

- Det er veldig kaldt inne på skolen, og veggene er papirtynne, noe som gjør at det også er veldig lydt mellom klasserommene, forteller Charlotte Eidem Hansen, som går i niende klasse ved skolen.

Ny skole

Byrådet fremmet sak for kommunestyret i 2012 om bygging av ny skole på Brensholmen.

- Slik det ligger an nå skal skolen stå ferdig i 2016. I dag jobber vi med å lage et romprogram for skolen. Det betyr at vi skal finne ut av hva skolen skal inneholde. I kommunestyrevedtaket er det tenkt en skole til 100 elever, men det kan være vi må justere, sier Peter Reinholdtsen, politisk rådgiver for finansbyråden.

Vokser i folketall

Ifølge Reinholdtsen er det at Sommarøy og Brensholmen vokser i folketall en gladnyhet for alle andre enn dem som skal passe på kommunens budsjett. Han er nemlig redd at budsjettet de har lagt opp til sprekker når de nå antakelig må øke kapasiteten med 25 elever til.

- Det ser i hvert fall slik ut. Dette betyr at vi i løpet av februar skal lage en ny sak om skolen, basert på at skolen blir større enn antatt. Byrådet har sagt vi skal holde igjen på drift for å investere i vekst. Dermed er dette egentlig en kjempegod nyhet. Byrådet skal levere til våre distrikter. Vi vet at distrikts-Tromsø er fylkets fjerde største kommune, sier Peter Reinholdtsen.

Charlotte Eidem Hansen (14) går i niende klasse og ønsker seg nå et nytt skolebygg. Foto: Jahangir Akash