iTromsø skrev i midten av mai om byrådets planer for å bekjempe voldtekter i Tromsø. Blant annet har

politiet og SMISO (Støttesenter mot incest og overgrep) kommet med innspill til kommunen. Et strakstiltak er belysning i de mørkeste delene av sentrum. Helse og sosialbyråden har støttet tiltaket, og lovet i sommer at det skulle være lys i gatene før mørket falt på til høsten.

– Vi har hatt saken ute på anbud to ganger, for første gang fikk vi ingen tilbydere. Det var litt overraskende, men det er altså grunnen til at det har blitt litt forsinket, sier Kristoffer Kanestrøm (FRP).

Høy prioritet

Han har tidligere uttalt at saken har høy prioritet hos byrådet, og at byrådet er opptatt av at byens innbyggere skal føle seg trygge. At det nå er bevegelse i saken, er han derfor svært fornøyd med.

– På andre gangs utlysning kom det et tilbud, og vi har fått en kontraktør. Så nå håper jeg at vi kan komme i gang med arbeidet, sier Kanestrøm.

Flere aktuelle områder

I 2011 ble det anmeldt tre overfallsvoldtekter i Tromsø, og i 2012 ble det anmeldt to forsøk og en overfallsvoldtekt. Byrådet etter disse hendelsene ned en arbeidsgruppe for å bekjempe voldtekter i byen, der både politiet og SMISO bidro.

Rapporten med deres innspill er bakgrunnen for at byrådet i sommer varslet en gjennomgang på hvilke områder som har størst behov for gatelys. Et aktuelt område er ved Skansen, der det er flere mørke smug og småveier.

Området mellom sentrum og Polaria kan også være aktuelt, etter at det skjedde en overfallsvoldtekt der i 2012.