Situasjonen er tilspisset etter at det ble klart at Nobina nekter å kjøre en del av rutetraseen på rute 24.

På strekningen Kraftforsyningen til Rubinveien vil Nobinas busser erstattes med innleide busser fra Cominor.

Årsaken til at Nobina ikke lengre vil kjøre denne strekningen, er at bussene er for lange og det derfor oppstår skader på bussene.

Les mer: Nobina nekter å kjøre deler av rute 24.

– Ingen drømmesituasjon

Direktør i Troms Fylkestrafikk, Kurt Bones, medgir at dette ikke er noen drømmesituasjon, og beklager ovenfor de passasjerene som blir berørt av Nobinas kjørestopp.

– Vi har ei foreløpig løsning på dette, hvor vi setter inn busser fra Cominor som kjører passasjerene til og fra Kraftforsyningen, sier Bones.

Derfra vil ruta gå som vanlig med Nobinas busser.

– Men ville det ikke være bedre å bruke kortere busser som Nobina allerede har?

– De har sendt inn en søknad på dette og den vil vi behandle så fort som mulig, og hvis den ser grei ut så håper vi at dette vil løse seg fort, sier Bones.

Han opplyser at det vil være Nobina som får regningen for de innleide bussene fra konkurrenten.

Les mer: I dag endres bussrutene.

Skader på bussene

I et brev adressert Troms Fylkestrafikk går det fram at Nobina ikke vil fortsette å kjøre den aktuelle strekningen grunnet stor fare for skader på bussene.

Troms Fylkestrafikk mener at Nobina bryter kontrakten ved å gjennomføre denne kjørenekten. Magnar Nilssen, driftssjef i Nobina, bestrider dette.

– Det er ingen kontrakt som kan pålegge oss å kjøre slik at det skader bussene våre, mener Nilssen.

I kontrakten står det at operatøren skal legge vekt på sikkerhet og gå fram slik at det ikke oppstår skade, eller er fare for skade, på person eller eiendom. Det er dette punktet som nå skaper uenighet i avtalen mellom Nobina og Troms Fylkestrafikk.

Les også: Rekordmange reiser kollektivt.

AVVISER KRITIKK: Magnar Nilssen, driftssjef i Nobina, avisser at selskapet bryter kontrakten ved å innføre kjørenekt. Foto: Gina Johansen Foto: Gina Johansen
KONTRAKTSBRUDD: Kort Bones, direktør i Troms Fylkestrafikk mener Nobina begår kontraktsbrudd når de nekter å kjøre enkelte strekninger. Foto: Christian Unosen Foto: Christian Unosen