Svømmeaksjonen ble startet i 2008 av Norges Svømmeforbund og Gjensidigestiftelsen. Innen sommeren vil 50.000 barn ha blitt tryggere i vann gjennom kursene.

I et presseskriv skriver Svømmeaksjonen at mangelfull svømmeopplæring hvert år fører til at barn drukner, eller ikke tør delta i vannaktiviteter.

– Her har vi en utfordring i samfunnet som vi vil fortsette å sette søkelyset på. I samarbeid med svømmeklubbene har vi gjort, og vil fortsette å gjøre barn tryggere i vann, sier Veslemøy Rue Barkenes i Gjensidigestiftelsen.

Les også: Dropper gratis svømming.

Inkluderende

Barkenes presiserer også at svømming er en idrett som i stor grad må læres.

– Det er en billig og lavterskel investering i å inkludere mange. Svømmeklubbene lokalt gjør en fantastisk innsats med sine instruktører og vi vet at dette har stor verdi, sier Barkenes som understreker at dette ikke er en erstatning for svømmeopplæringen — men et supplement.

Før sommeren vil i år 7.000 barn rundt i hele Norge være med på kursene. Siden 2008 er da det totale tallet på over 50.000.

Les også: Greit med svømming kun for kvinner?

Trenger søkere

Gjensidigestiftelsen dekker kostnadene for instruktører fra Norges Svømmeforbund, svømmehall og eventuell transport. Hege Lynum Pedersen i Tromsø svømmeklubb sier de nå er avhengige av foreldre og lag for å få gjennomført kursene.

– Jeg anbefaler at foreldre går sammen og skriver gode søknader så vi har mulighet til å gjennomføre disse kursene, sier Pedersen og fortsetter:

– Disse kursene er svært viktige. Tromsø har ikke så gode muligheter for svømmetrening. I tillegg til svømmetrening blir det også kursing i sjøvett, redning og livredning så det er et helhetlig og bra opplegg.

Søknadsfristen går ut 22. april og kursingen vil foregå den første uken etter at skoleåret er omme.

Se iMål episode 12: Svømming!