Lægdene tiltrådte stillingen som bymisjonsprest 1. april, etter 18 år som prest i Grønnåsen og Elverhøy kirke. Den første uka i den nye jobben har hun brukt til å bli kjent med miljøet og menneskene i bymisjonen. Så langt er hun svært fornøyd med jobben - og gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver.

- Det er utrolig fint og spennende. Jeg har møtt mange nye kolleger og har brukt mye av tiden til å være vertskap her på huset. Det er viktig å bli kjent med folk, og da er det fint å møte dem med en kopp kaffe og vafler, sier Lægdene.

Påsken er i likhet med andre høytider en travel tid hos bymisjonen - og Lægdene er i full gang med å forberede den tradisjonelle gudstjenesten skjærtorsdag.

- Kapellet  her er jo veldig lite, men jeg har blitt fortalt at den gudstjenesten er den det kommer flest mennesker til - så det gleder jeg veldig til, sier hun.

Frivillig student

Helt ukjent med bymisjonen og arbeidet der er hun ikke - tidlig på 90-tallet jobbet Lægdene som frivillig på bymisjonen i Oslo mens hun studerte. Da jobbtilbudet i Tromsø kom, var det en gammel drøm som gikk i oppfyllelse.

- Jeg husker jo at jeg tenke at jeg hadde lyst til å bli bymisjonsprest en dag, og nå er jeg jo faktisk det. Jeg har jo vært 18 år i den norske kirke, og trengte noe nytt - så det passer meg veldig bra, sier hun.

Lægdene var ferdig utdannet i 1996 og fikk forespørsel om å dra til Nord-Norge like etter. Hun takket ja - og siden har hun vært i Tromsø.

- Jeg fikk først et års engasjement i Nord-Hålogaland bispedømme, og de første årene fartet jeg mye rundt. Som så mange andre søringer skulle jeg bare opp å se - men det endte med at jeg ble, sier Lægdene.

Prest for alle

Hos bymisjonen møtes mange slags mennesker - og terskelen er lav. Lægdene er opptatt av å være en prest for alle - uansett hvem de er og hvor de kommer fra.

- Som bymisjonsprest møter man jo også det skjulte Tromsø, og folk som kanskje ikke ville oppsøkt kirken. Man må være prest for alle, og møte folk der de er. Jeg er jo en tydelig kristen prest - men jeg er også åpen for å ha religiøse samtaler med mennesker som har en annen tro. Min dør er alltid åpen, sier Lægdene.