Etter at tromsømannen ble dømt for uberettiget vinning og grov utroskap i tingretten på ettervinteren i fjor, valgte aktor, statsadvokat Tor Børge Nordmo, å anke saken fordi han mente straffen var for lav.

Bedrageri

Ifølge aktor er 43-åringen denne gangen tiltalt for de forholdene han ble dømt for i tingretten. Hva angår bedrageri, er strafferamme på inntil tre års fengsel.

I formiddag møtes partene for å lage en kjøreplan for den nesten to uker lange prosessen.

– De første dagene vil gå med til dokumentasjon. Henriksen og vitnene vil ikke forklare seg før mot slutten av saken, sier Tor Børge Nordmo.

Banken må vitne

Under hovedforhandlingen i tingretten, var banksjefene Yngve Haldorsen og Raymond Brendeløkken tilhørere. Denne gangen må de stille i vitneboksen – for henholdsvis forsvarerne og aktor.

Det skjer etter at Stig Henriksen ble frikjent for tiltalepunktene som omhandlet forhold mot Handelsbanken. Nå tyder det på at forsvarerne, Rudi Christensen og Rune Stenstrøm, vil bruke dette til klientens fordel og gå dypere inn i de ulike forholdene.

Var insolvent

Selv om tingretten frikjente Stig Henriksen på flere punkt, mente dommerne at 43-åringen allerede i 2007 burde ha skjønt at han var insolvent. Likevel lot han det gå flere år for noe skjedde. I mellomtiden drev Henriksen virksomheten for kreditors regning.

ny runde: Aktor, statsadvokat Tor Børge Nordmo, er klar for en ny runde – denne gangen i lagmannsretten. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen