De andre i partiet hadde ikke sett for seg at Winther kom til å trekke seg som leder i Troms Frp.

- Avgangen kom som en overraskelse. Vi hadde ikke fått noen signaler om dette, forteller Kristian Wilsgård, som er leder i Tromsø Frp til iTromsø.

Misnøye i lokallagene

Winther var i hardt vær i fjor høst da Troms Frp sitt fylkesstyre besluttet å ta fra Anni Skogman medlemskapet i to år. Denne beslutningen ble omgjort av Sentralstyret.

- Det har vært en del utfordringer i forhold til saken om Anni Skogman, og det har blitt uttrykt misnøye i lokallagene. Det kan ha bidratt til at Winther nå trekker seg, sier Wilsgård.

Flere delegater til Frps fylkesmøte uttrykker overraskelse over Winters beslutning.

- Dette kom som lyn fra klar himmel, men jeg synes det var voksent gjort av Geir Are når forholdene er slik som de er, sier Åge Abrahamsen, leder for Balsfjord Frp.

- Trist

Ola Danielsen fra Kvæfjord Frp synes det er trist at Winther nå trekker seg.

- Det er trist fordi han nå går av som følge av en personkonflikt han ikke har vært en del av. Det har vært ro i fylkespartiet de siste ti årene mens Winther har fungert som leder til tross for at han jobbet i motbør. Jeg synes han har gjort en dugandes jobb, sier Danielsen til iTromsø.

Anni Skogman ønsker ikke å kommentere hvorvidt eksklusjonssaken mot henne kan ha bidratt til Winthers beslutning.

Klokken 14:00 skulle Troms Frp opprinnelig holde valg til ny leder. Dette har nå blitt utsatt til senere på dagen.

- Jeg håper at fylkeslaget nå kan rette blikket framover og at nye koster kan løfte partiet fram mot valgkampen, sier Wilsgård.

Vil ikke kommentere saken

Heller ikke Per Willy Amundsen, vararepresentant for Troms Frp og justis- og beredskapsminister, ønsket å kommentere Winthers avgang.

- Nå gjelder det å gjøre det som Troms Frp alltid har vært flink til: å løfte sammen, sier Amundsen.