Andreas Nilsen, gründer av Moose on the Loose, dataspillgründer Kim Daniel Arthur, og Vibeke Engen, gründer av Friluft og Helse, er initiativtakerne til byens nye gründerhus ”Flow” i Mack-administrasjonens gamle lokaler.

Målet bak gründerhuset er å lage et samlingssted for byens gründere, og gi alle muligheten til å kunne jobbe i et felles arbeidsmiljø i stedet for å ha hjemmekontor.

– Det er alltid en fordel å ha en fast arbeidsplass og kunne få jobbe i et fellesskap med andre. Da inspirerer man hverandre, får sparrepartnere og ideer, og ikke minst noen å spise lunsj med, sier Arthur.

Fellesskap

Nettopp følelsen av å jobbe i et fellesskap er noe de tre gründerne er veldig opptatte av.

– Jeg skulle ønske det fantes et samlingssted som dette da jeg startet opp med Friluft og Helse i 2007. Da hadde jeg bare en idé og et ønske om at folk skulle bruke naturen som treningsarena, jeg hadde ingen peiling på alt som faktisk må gjøres før man kan starte opp for seg selv. Fordelen med da å ha et samlingssted som dette er at man møter folk som har vært gjennom prosessen før, og som vet hva som skal til, sier Engen.

Trioen offentliggjorde åpningen av gründerhuset sent søndag kveld, og allerede i formiddag hadde flere interessenter meldt seg.

– Det er veldig morsomt at interessen er så stor, og det viser også at mange har hatt de samme ønskene som vi har. Nemlig å ha en arbeidsplass å gå til, kontra å ha styremøter med seg selv på stua, sier Engen og ler.

Tilrettelegger

De tre har store planer for de gamle Mack-lokalene, og håper å kunne fylle etasjen med idérike gründere og mye inspirasjon.

Sjakk-OL skal straks flytte inn i halvparten av lokalarealet, men fra september frigjøres enda mer plass.

– Nå er vi totalt åtte gründere som har dette som arbeidssted, men vi har som mål å huse 30–40 gründere på nyåret, sier Nilsen.

– Vi har planer om å være så fleksible som mulig, og både nyoppstartede gründere og små bedrifter er velkomne. Målet er at de som ønsker seg et arbeidsmiljø skal få det her, legger Arthur til.

Spark i rumpa

Å være en del av et kollegium har flere fordeler, ved siden av fellesskaps-biten.

– Det er for eksempel enklere å motstå fristelsen til å dra seg litt ekstra om morgenen, når du vet at noen legger merke til om du er på jobb eller ikke. Det er et realt spark i rumpa, sier Nilsen, og ler.

28. mai arrangerer ”Flow” sitt første frokostseminar, og det vil det bli flere av, lover trioen.

– Det første vil være en presentasjon av hva ”Flow” er, i tillegg til faglig prat og selvfølgelig en skikkelig god frokost, lover Moose on the Loose-gründeren.