Tromsø Natur og Ungdom har tatt initiativ til et samferdselsseminar for ungdommen i Tromsø.

Dette skal arrangeres i morgen, søndag, mellom klokken 11.30 og 17.30 i kommunestyresalen i Rådhuset, og er gratis.

- Mye skjer

Ungdommene skal her diskutere hva som skal til for å få en god og miljøvennlig byutvikling som gjør det lett å velge buss, sykkel eller føttene som framkomstmiddel.

- Det skjer mye innen samferdsel i Tromsø nå, og det er viktige avgjørelser som tas. Det mener vi ungdom burde være med på, og si hva de mener om, sier leder i Tromsø Natur og Ungdom, Therese Hugstmyr Woie

Tromsø Natur og Ungdom har invitert alle ungdomspartiene i byen til å delta på seminaret, i tillegg til ulike student- og ungdomsorganisasjoner. I tillegg er alle ungdommer som ønsker å delta, velkomne.

- Vi vet at Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Grønn Ungdom og AUF skal delta, forteller Woie.

Les også: Statsråd Mælands A-lag.

Debatt

På søndag skal blant annet transportplanlegger Carl Henrik Deiting snakke om sammenhengen mellom bystruktur og samferdselsmønster, Torje Hansen i AUF og Magnus Storvoll Strømseth i Natur og Ungdom skal snakke om hvorvidt Nordnorgesbanen bør bli en realitet, og Ingrid Kielland i SV skal snakke om hvorvidt køprising i Tromsø er en god idé.

Seminaret avsluttes med en debatt om hvordan framtidens samferdselsløsninger burde se ut. I panelet sitter Brynmor Evans (MdG), Anton Hauan (Naturvernforbundet) og Carl Henrik Deiting (transportplanlegger).

Les også: Søppel og frityrolje skitner til havnebassenget.

- Vi ønsker å få noen av ungdomspartiene som er representert til å engasjere seg og stille krav til sine moderpartier, slik at vi får en miljøvennlig utvikling. Vi vil vise at folk bryr seg, og ønsker å være med i beslutningstakningen, sier Woie.

Ingrid Marie Kielland (SV) skal snakke om køprising. Foto: Tom Benjaminsen
Brynmor Evans (MdG) skal delta i debatt. Foto: Ronald Johansen
Anton Hauan i Naturvernforbundet i Tromsø skal delta i debatt Foto: Line Lønning