Det opplyser påtaleleder ved Troms politidistrikt, Einar sparboe Lysnes.

- Det er det som er normalt i slike saker. Det er også normalt at drapssiktede får brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkastning, sier han og fortsetter:

- Vi ønsker at siktede skal vite minst mulig med tanke på fremtidige avhør, derfor har vi også klausulert mye av dokumentene i saken - slik at han heller ikke kan få innsyn i de.

Nye avhør

Lysnes forteller videre at det ikke er gjort nye avhør med den siktede i går eller i dag.

- Men vi vil gjøre et forsøk i morgen, om siktede og hans forsvarer samtykker til det, konstaterer han.

Det har tidligere kommet frem at den siktede har samtykket til varetektsfengslingen, men nekter straffskyld.

Ifølge den siktedes forsvarer, Oslo-advokat Ann Turid Bugge, har hun hatt kontinuerlig kontakt med mannen.

- Han samtykket til varetektsfengslingen fordi han innså at politiet uansett trenger tid til å finne ut av dette. Utover det kan jeg ikke si noe mer om hva vi har snakket om.

Bugge vil på tirsdag fly oppover for nærmere samtaler med sin klient.

Tidligere brannstifter

48-åringen som er mistenkt for å ha skutt og drept Steinsund i sitt hjem på Kvaløya natt til tirsdag er tidligere dømt for flere tilfeller av brannstiftelse. I 2005 sto siktede tiltalt for blant annet brudd på den såkalte mordbrannparagrafen, etter at han satte fyr på sin egen leilighet i Roald Amundsens gate og året før tente på en enebolig. Han ble i oktober samme år dømt til forvaring i fire år - med en minstetid på to år og seks måneder

Leiligheten han satte fyr på i 2005 var en del av et rekkehus med kommunale boliger. Da han tente på leiligheten var det fire personer i bygget, deriblant en rullestolbruker og en sovende eldre mann. At ingen omkom i brannen, betengner retten som nærmest tilfeldig.

Mannen ble prøveløslatt i 2008. Påtalemyndigheten ønsket imidlertid å forlenge forvaringstiden med ytterligere tre år, men dette ble avvist av Nord-Troms tingrett.

Lysnes har tidligere påpeket at politiet ikke ønsker å kommentere den siktedes tidligere straffer.

Fortsetter arbeidet

Påtalelederen forteller at politiet nå fortsetter etterforskningen.

- Det er stadig nye avhør som må gjennomføres av vitner. Vi arbeider med å få kartlagt mest mulig av det som har skjedd i den aktuelle perioden, sier han.

Ifølge Lysnes er det ennå en del arbeid som gjenstå, både i forhold til det tekniske og det taktiske.

- Det er blant annet behov for å ta nye avhør av enkelte vitner for å konfrontere dem med nye opplysninger. Slik vil det alltid være i denne typen saker. I tillegg gjenstår en del tekniske undersøkelser. Vi har arbeidet i den avdødes bolig hver dag siden tirsdag, og vil også foreta flere undersøkelser i den siktedes bolig, sier han.

Betent sak

Lysnes ønsker ennå ikke å kommentere relasjonen mellom den siktede og Steinsund.

Det har tidligere kommet frem at Steinsund gjennom flere år hadde et rusproblem. Hvorvidt dette kan knyttes opp mot drapet, har Lysnes tidligere ikke ønsket å uttale seg om. Virkelig-redaktør Eirik Junge Eliassen, som er godt kjent med saken og rusmiljøet, opplyser imidlertid at drapet har blitt en svært betent sak i et tildels farlig miljø.

- Jeg ønsker derfor ikke å si noe mer enn det, medgir han.

På spørsmål om den drapssiktede 48-åringen tilhører et farlig miljø, svarer påtalelederen at han ennå ikke kan kommentere det.

- Men at det har blitt en betent sak er jeg ikke overrasket over. Et drap vil ryste et hvilket som helst miljø, sier han.

Påtaleleder Einar Sparboe opplyser at politiet fortsetter etterforskningen Foto: Ronald Johansen