Skjenkekontrollen hos Tromsø kommune, ved Securitas, gjennomførte for en tid tilbake kontroll ved en rekke serveringssteder i Tromsø. Her foretok de en internkontroll etter alkoholloven, med fokus på IK-permen, opplyser Tromsø kommune i sine postjournaler.

Ikke samsvar

Hos sportsbaren O´Learys manglet de ved kontrolltidspunktet kommunens retningslinjer for salg- og skjenkebevillinger og kontrolltiltak for bevillingsperioden 01.07.12 - 30.06.16. Også loggbok eller avviksskjema manglet da kontrollen ble gjennomført.

Også restauranten Brasserie 69 fikk besøk av Securitas i samme periode. Her oppdaget kontrollørene at det ikke var samsvar mellom organisasjonsnummeret som var oppgitt i papirene fra kommunen og det som sto oppført på bevillingen. Det var heller ikke samsvar når det kom til styrer for bevillingen. Mens ett navn var oppført på bevillingen, var et annet navn oppført i papirene fra kommunen.

Hos Torghuken sør var det aller meste på plass i IK-permen da Securitas avla serveringsstedet et besøk. De manglet imidlertid forskrift om omsetning av alkoholholdig drikk m.v.

Securitas fant heller ikke mye å utsette hos restauranten T-tapas. Det eneste som ikke var slik det skulle være, var det faktum at det var oppført to ulike navn som styrer for bevillingen. Mens kommunen hadde ett navn i sine papirer, var det oppført et annet navn på bevillingen.

Mange mangler

Ved Tromsø bowling i biljard oppdaget Securitas flere mangler i IK-permen. Verken alkoholloven, forskrift om omsetning av alkoholholdig drikk m.v eller retningslinjer for salgs- og skjenkebevillinger og kontrolltiltak m.v var på plass. Også forskrift om salgs-, skjenke- og åpningstider for Tromsø kommune manglet.

Bedriften manglet også organisasjonskart, loggbok eller avviksskjema og dokumentasjon på at de ansatte har fått opplæring og gjennomgått IK-permen.

Også restauranten Da Pinocchio fikk besøk av Securitas. Her fant de ingenting å utsette på bedriften. Det gjorde de heller ikke på utestedet Roadhouse, annet enn at styrer og stedfortreder ikke stemte på bevillingen. Her ventet de imidlertid på papirer fra kommunen som var oppdatert med riktige navn.