Kommunen krever blant annet at det lages en ny hovedvei til området, via rundkjøringen i Hansjordnesbukta. Det mener grunneierne både er urimelig og kostnadskrevende, og etterlyser derfor en begrunnelse.

– Oppsiktsvekkende

– Kommunens krav kan vise seg å bli umulig å gjennomføre, både fordi det krever egen regulering, og fordi det krever ekspropriasjon/riving av eksisterende bebyggelse. Kravet kan således innebære at prosjektet i vår plan rent faktisk ikke lar seg realisere.

Det skriver Torstein Piltingsrud (bildet) i AT Plan

– Det er i utgangspunktet noe oppsiktsvekkende at forslagsstiller selv må skrive merknad til egen plan. Men Vervet har registrert at kommunen har gjort flere endringer av planforslaget, uten at dette er blitt kjent for forslagsstiller før høringen, skriver Piltingsrud i merknaden.

Han sier til iTromsø at det ikke er behov for ny adkomst utover eksisterende adkomst fra Elvegata, og at en ny vei vil bety betydelige ekstrakostnader.

Avslag på møte

– Det er viktig å understreke at endringene kommunen har gjort forverrer gjennomføring av planen. I utgangspunktet er prosjektet veldig kostbart å realisere, på grunn av kompliserte miljøforhold i grunnen. Vi må bruke flere millioner kroner på tomta før byggestart, og vil ikke bygge mer enn nødvendig, sier Piltingsrud til iTromsø.

I tillegg til ny adkomst reagerer grunneieren også på to andre punkter. som gjør det vanskelig å gjennomføre planen: «Upraktiske og kostnadskrevende krav om økt høyde for bolig» og «upraktisk og kostnadskrevende krav om rekkefølge».

Vervet AS har bedt om et møte med kommunens saksbehandler i høringsperioden, men fått avslag. Nå håper de på dialog før andre gangs behandling.

– Vi har et godt forhold til kommunen, men vi forstår ikke hva som har skjedd. Derfor forventer vi å få møte kommunen, sier Torstein Piltingsrud.

Sivilarkitekt Torstein Piltingsrud i AT Plan Foto: Jon Terje Eiterå
MØRKETID: Slik tenker utbyggerne seg at Tollbodneset på verftstomta kan bli seende ut om vinteren. Illustrasjon: AT Plan Foto: AT Plan
USIKRE PLANER: Tollbodneset strekker seg ut i Tromsøsundet, parallelt med Tromsøbrua. Nå står planene i fare på grunn av kommunale krav. Illustrasjon: AT Plan Foto: AT Plan og Arkitektur
UNDER BRUA: Bebyggelsen sett fra under Tromsøbrua. Tromsdalstinden og Ishavskatedralen i bakgrunnen. Illustrasjon: AT Plan Foto: AT Plan og Arkitektur