Under Venstres landsmøte denne helgen presenterte Jonas Stein, finansbyråd og førstekanditat for Tromsø Venstre, deres viktigste valgløfte for den kommende perioden.

- Venstres viktigste sak i Tromsø blir en grønn transportreform.

Spleiselag

I jobben for å gjøre Tromsø til en bedre by skal det bygges kilometervis med kollektivfelt, gangfelt, sykkelfelt og skiløyper.

- Vi skal gjøre det enda billigere å ta bussen i byen. I tillegg må bussene gå mye oftere, slik at det blir enklere å la bilen stå, sier Stein.

Målet er at i 2030 skal halvparten av alle reiser i Tromsøbyen skje ved kollektivtransport, gange eller sykkel. For å oppnå dette målet skal Stein og Venstre opprette spleiselag.

- Det vil bli gjennom kommune, fylke, stat og brukerfinansiering, sier Stein.

Med brukerfinansiering menes det blant annet rushtidsavgift.

Smart byplanlegging

Venstre sentralt har forhandlet det Stein mener er en god start på de nye bymiljøpakkene. Tromsø Venstre skal sørge for at Tromsø får sin del av midlene hvert år.

- Venstre skal drive smart byplanlegging, og få til en storstilt boligutbygging langs de nye kollektivfeltene vi skal ha på plass. Venstre er det eneste partiet som er i stand til å gjennomføre en grønn transportreform som innbyggerne i Tromsø vil merke, sier Stein i en pressemelding.