Ema har eksistert som kiosk og butikk siden 1960. Det var ekteparet Einar og Marie Lium (derav navnet Ema) som bygde og drev kiosken til de utvidet den til butikk i 1966.

Butikk og bolig

Nå ønsker dagens eier å erstatte eksisterende bygning med nybygg i maksimalt fire etasjer. I den forbindelse vil AT Plan & Arkitektur på vegne av tiltakshaver orientere kommunen om planene og avklare rammebetingelsene for prosjektet.

Det går fram av et brev fra AT Plan & Arkitektur til Byutvikling. I følge brevet skal bygget inneholde areal for forretning/næring (butikk/kiosk) i plan 1, og boligareal i plan 2 til 4. I tillegg ønsker tiltakshaver å tilrettelegge for parkering i underetasje.

Gammel plan

Eiendommen er i dag avsatt til boligformål med fortetting i kommuneplanens arealdel, går det fram av brevet, hvor det også vises til at gjeldende reguleringsplan fra 1955 og gjeldende kommuneplan vil gi føringer for prosjektet.

– Planen fra 1955 har ingen bestemmelser og har heller ikke avsatt området til annet enn bebyggelse. Byggeformål er ikke angitt i reguleringsplanen, skriver AT Plan & Arkitektur.

Tiltakshaver ønsker å avklare med kommunen maksimalt byggeareal, maksimal gesims- og mønehøyde, minste uteoppholdsareal og antall boenheter i forhold til fortettingsbestemmelsene.