Gründerhuset FLOW og DT Lab (UiT) jobber begge til daglig med å hjelpe entreprenører til å nå sine mål. Nå har de gått sammen om et arrangement kalt 50 Hour Startup for å hjelpe enda flere med å realisere sine drømmer.

– Hverdagen vår består av mange små og store problemer. En del av disse problemene er vanskelig å løse eller umulig å løse i det hele tatt. Men så plutselig får noen en helt utrolig idé som kan løse problemet for alle som møter det, men ofte vet man ikke da hvordan man skal sette ideen ut i live, forteller daglig leder i FLOW, Vibeke Engen.

Det er nettopp denne prosessen om hvordan man skal gå fra å ha en idé til å kunne sette ideen ut i det virkelige liv som Engen ønsker å lære bort i løpet av 50 Hour Startup.

Å gå fra idé til en plan

På arrangementet som går fra 26.–28. september får alle deltakerne presentere sin idé for de andre før man går i små grupper for å jobbe videre med de beste ideene.

Hver gruppe tar for seg det de synes er den beste ideen og jobber fram mot søndag for med å lage en prototyp og oppstartsplan for ideen. I løpet av prosessen vil deltakerne få kunnskap om blant annet forretningsmodeller, programmering, skissering, design og brukertesting.

– Det viktigste i helga er ikke selve ideene, men selve prosessen fra å gå fra en enkel idé som dukker opp i hodet for så å gjøre ideen til et faktisk produkt. Når man kan denne prosessen, har man etter 50 Hour Startup kunnskapen som trengs for å gjøre alle sine ideer til et potensielt vellykket produkt, sier Alexander Utne i DT Lab.

Alle er velkomne

– Det er viktig å presisere at hvem som helst kan melde seg på arrangementet uansett bakgrunn. Man trenger til og med ikke å ha en spesifikk idé, bare en lyst og nysgjerrighet til å løse problemer i hverdagen. Mye av informasjonen vi har på hjemmesidene våre er på engelsk, noe som kan virke litt skremmende for noen, men det meste vil foregå på norsk. Man får treffe mange nye mennesker som alle ønsker å hjelpe deg til å gjøre dine ideer best mulig samtidig som du får knyttet nye nettverk og møtt potensielle samarbeidspartnere. Vi kan garantere at dette blir en spennende og givende helg for alle som deltar, avslutter Engen.