– I fjor fikk jeg Jens Johan Hjort med på laget for å fronte kampanjen. I år hadde jeg lyst å gjøre noe nytt, noe som endte med at jeg kom på tanken om å dra i gang en auksjon, forklarer Frode Lien.

Frir til bedrifter

Lien, som til daglig jobber som lærer på Grønnåsen ungdomsskole, er kaptein på et av de lokale Movember-lagene — Mo bros Tromsø. Han er klar på at Movember handler om langt mer enn å gro bart.

– I fjor endte aksjonen med at det ble samlet inn 839 millioner kroner på verdensbasis. Det resulterte i at det ble startet 57 forskjellige forskningsprosjekt på prostata – og testikkelkreft. Med tanke på hvor mange som rammes av disse krefttypene hvert eneste år, er dette utrolig viktige bidrag, sier Lien.

Foreløpig har han ikke alle planer for auksjonen klar, men målet er at så mange bedrifter som mulig kan bidra.

– TUIL har allerede sagt ja til å bidra med signert drakt som vi kan auksjonere bort, mens jeg venter på en tilbakemelding på at TIL gjør det samme. Nå håper jeg at dette kan inspirere andre bedrifter til å donere noe de kan auksjonere bort, forklarer han.

Stor givervilje

Noe mål om hvor mye penger det er mulig å få inn på denne auksjonen, har imidlertid ikke Lien tenkt over.

– Jeg synes det blir feil å sette seg noe mål om en bestemt pengesum. Det viktigste er at så mange som mulig bidrar. Det tror jeg også det er stor vilje til, ettersom jeg nesten daglig får meldinger fra folk som lurer på hvordan de kan donere penger til dette formålet, påpeker Lien.

Foreløpig er det litt uklart hvordan auksjonen vil foregå i praksis.

– Nå er ikke jeg noe auksjonarius, så det er jeg litt usikker på, men å ta i bruk Facebook er en nærliggende tanke, forklarer han.

Selv har Lien naturlig nok allerede begynt å la barten gro.

– Barten er fin den, men det er ikke alle i familien som setter like stor pris på den. Håret må nok derfor vekk når vi kommer til desember.

Send bilde av Movember-barten din til itromso.no!