Fra årsskiftet utvider Hjem Eiendomsmegling og tar overgang fra Storgata til Karl Johan-kvartalet i Grønnegata. I lokalene sitter allerede Jon Rye-Holmboe (49) som har vært igjennom en avvikling av Privatmegleren.

LES OGSÅ: Privatmegleren i Tromsø legger ned

Fem andre

I tillegg kommer Einar Storhaug (36) og Christoffer Ryan (29) fra Signatur Eiendomsmegling. Fra Hjem stiller Espen Richardsen (32), Stian Mathiassen (37) og Robin Iversen (36).

– Vi har diskutert saken en stund og kommet til at en «fusjon» ville være det beste. På den måten kan vi først og fremst effektivisere driften. At vi samlet har 80-90 års erfaring, er også en fordel som vi mener vil komme kundene til gode, sier Richardsen. Han fortsetter som daglig leder.

Likt eierskap

Rye-Holmboe blir faglig ansvarlig og sekstetten får lik eierandel med 16,67 prosent hver.

LES OGSÅ: Hun tjente mest av meglerne

En annen viktig årsak til sammenslåingen, er bedre stabilitet og faglig grunnlag.

– Det er viktig i en bransje hvor stadig flere blir bankrelaterte. I en slik sammenheng, er det viktig å skille seg ut, understreker Rye-Holmboe.

Samarbeid

Espen Richardsen sier i samme åndedrag at Hjem Eiendomsmegling vil sette alt inn på å få til et tett samarbeid med andre finansinstitusjoner som ikke driver meglervirksomhet.

Ifølge duoen skal nyttårshelgen brukes til å samle troppene i mer hensiktsmessige lokaler i Grønnegata.

Ny avtale

– Vi har inngått en ny leieavtale der Privatmegleren holdt hus. Hva angår Hjem, går deres leiekontrakt i Storgata ut etter første kvartal neste år.

LES OGSÅ: Solgte leilighet til 80.000 kroner per kvadratmeter (for abonnenter)

John Rye-Holmboe sier at de fire eierne av Privatmegleren – Trond Hammer, Jarle Solbakken, Ruth Norstrøm og ham selv – er blitt enige om å avvikle og dele aktive i forhold til eierbrøken.

Syv meglerhus

– Lokalt er det syv meglerkontor. Derfor er kampen om oppdragene tøff.

– Vi har som mål å bli tredje størst i Tromsø med en markedsandel på 15-20 prosent. Det anser vi som et realistisk mål, sier Espen Richardsen.