Klokken 17.20 fikk iTromsø en telefon fra en tipser som kunne fortelle at han hadde sett et snøskred som hadde gått i fjellsiden under fjellheisen rundt klokken 16.50.

Politiet foretar seg ikke noe

Politiet bekrefter at de har mottatt samme beskjed.

- Vi kjenner til dette, men det er ingenting som tyder på at noen mennesker er tatt av skredet, så vi foretar oss ikke noe mer i denne saken, forklarer operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Steinar Gudmundsen.

Styreleder Inger Helmine Jakobsen i Skips AS Nordfisk, som eier fjellheisen, var ikke informert om snøskredet da iTromsø tok kontakt klokken 18.15. Hun føler seg imidlertid helt sikker på at ingen av arbeiderne som jobber med å strekke 1.800 meter ny bærewire til fjellheisen er berørt av skredet.

- Traseen opp til fjellheisen er ikke noe som benyttes av våre arbeidere. Vi har hatt skredeksperter her fra NGI, som sammen med folk fra kommunen har bistått oss for å finne en helt trygg løype som vi benytter oss av med scooter og ATV. Den løypa går rundt fjellet og innover i Tromsdalen et godt stykke, før den tar dem opp i høyden. Dermed er det ingen arbeidere som har tillatelse til å bevege seg i området nedenfor fjellheisen, forklarer Jakobsen.

Tar ingen sjanser

Styrelederen kan imidlertid fortelle at hun har lagt merke til en stor snøskavl like nedenfor den øverste stasjonen som arbeiderne benytter seg av i arbeidet.

- Jeg har sett en stor skavl der, og har følt meg ganske sikker på at den kom til å rase ut, så kanskje er det denne snømassen som har ført til snøskredet, undrer Jakobsen.

Hun er derfor svært glad for at sikkerheten til arbeiderne har vært så høyt prioritert.

- Vi tar ingen sjanser. Selv om det koster oss en del mer penger å gjøre det på måten vi gjør det nå, betyr det lite når det er snakk om sikkerheten til mennesker, påpeker Jakobsen.

Har du bilder av snøskredet? Send dem til nettdesk@itromso.no!

Illustrasjonsfoto: Ann Sissel Jenssen