Stiftelsesmøtet fant sted lørdag klokken 11.30 på Rådhuset, og ifølge nyvalgt talsperson for Grønn Ungdom Tromsø, Jens Petter Grini Pedersen (20), var oppmøtet akkurat stort nok til å danne lokallagets styre.

– Så langt er vi kun tre medlemmer i styret, men det er viktig å huske på at vi er et midlertidig styre. Vi vil sitte fram til lokallagets årsmøte på begynnelsen av nyåret, forklarer han.

Stiftelsen markerer organisasjonens syvende lokallag i Norge.

Fordoblet seg

Grini Pedersen forteller at de i Tromsø nå har mye arbeid foran seg.

– Jobben består først og fremst i å få flere aktive medlemmer. Det handler om å få dem som allerede er medlemmer av partiet til å velge oss, sier han.

Kommunestyrerepresentant fra Miljøpartiet De Grønne i Tromsø, Brynmor Evans, forteller at antall medlemmer i partiet har fordoblet seg etter valget.

– Vi har nå 120 medlemmer i byen, og én fjerdedel av disse er i Grønn Ungdoms aldersgruppe, forklarer han.

Utover selve rekrutteringen, vil lokallagets mål være å øke oppmerksomheten rundt miljøpolitiske spørsmål og profilere partiets politikk, ifølge Grini Pedersen.

Felles program

Talsperson for Grønn Ungdom nasjonalt, Hallvard Surlien (24), informerer om at ungdomsorganisasjonen og moderpartiet har et felles program.

– Men i motsetning til mange andre partier, er vi i ungdomsorganisasjonen svært godt representert på partiets landsmøter, sier han.

– Ja, vi som er et generasjonsparti som tenker i lange baner synes det er viktig at de unge får komme til. På den måten vil vi holde programmet oppdatert, legger Evans til.

Surlien opplyser om at ungdomsorganisasjonen fikk vedtatt 20 av 25 saker ved årets landsmøte.