Fredag var det en meget fornøyd Tromsø-mann som kunne titulere seg som fiskehandler i egen butikk.

– Jeg er selvfølgelig stolt over å åpne i lokalene til gamle ærverdige Pedersen Bakeri. Det blir nesten som en videreføring, bare at man bytter ut kaker med fiskekaker, sier Arnt-Ivar Pedersen til iTromsø.

– Unikt

Han mener at hans fisk- og skalldyrutslag i Storgata er unikt.

– Det er i utgangspunktet en fiskehandel med hovedtyngde på sjømat. Men her skal folk også kunne sette seg ned, ta en kaffe og lese avisen og tenke gjennom hva de vil kjøpe. Vi serverer både reke- og laksesmørbrød, wraps, ishavsburger og bacalao, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Disse butikkene solgte mest det siste halvåret (for abonnenter)

I tillegg har han laget en egen lekekrok for barn.

– Så kan de voksne bruke tid til å finne ut hva de vil ha, mens ungene sysselsetter seg selv, sier 56-åringen.

Satser i sentrum

Pedersen har 13 års erfaring som fiskehandler. Han har blant annet jobbet på«Kaikanten Fisk & Skalldyr» på Pyramiden og på utsalgsstedet til Dragøy ved Stortorget.

Det har ikke vært store kostnader, selv om lokalene er fullstendig renovert.

– De største kostnadene har vært i ny disk og lignende. Maling koster jo ikke så mye, sier Pedersen.

Han har ikke latt seg skremme av diverse utsagn om sentrumsdød og lignende.

Tror på sentrum

– Jeg kunne aldri ha startet opp for meg selv i et senter. Her tilbyr vi kortreist mat og har ypperlige lokale leverandører, så vi håper og tror at konseptet er levedyktig.

56-åringen som har holdt på i fiskeindustrien i en eller annen form siden han var 17 år, satser i sentrum og håper det går.

– Jeg ønsker at det skal være liv i sentrum, og dette er noe fornuftig å ha i sentrum. Jeg håper folk kommer inn, tar seg en kaffe eller spiser et smørbrød og kjøper god, kortreist mat, sier fiskehandleren.