For Nicolae Tentea er det en mangeårig drøm som snart går i oppfyllelse når han i løpet av to uker åpner Art Café sammen med sin gamle venn Gog Ciprian.

– Jeg hadde lenge snakket med ledelsen om å åpne en bar på Saga hotell, og de syntes det var en god idé. Da disse lokalene ble stående ledige ga eierne meg sjansen til å åpne dette stedet, forklarer Tentea.

Vin til maten

Etter vel ett års arbeid er nå Tentea og Ciprian snart klare til å åpne dørene. Alt som mangler er skjenkebevillingen fra kommunen.

– Dette stedet kan vel kalles en bistro, da det er for lite til å være en restaurant og for stort til å bare være en kafé. Vi kommer til å servere mat, og da er det godt med et glass vin til maten, sier Tentea som etter tre år som servitør ved hotellet nå er klar for å drive sitt eget sted.

– Her nede kommer jeg vel til å tilbringe mesteparten av tiden på kjøkkenet, sier han og ler.

Tentea og Ciprian tror de vil bli tatt godt imot på byens utelivsmarked, og håper blant annet å skille seg ut ved hjelp av lokal og internasjonal kunst på veggene.

– Dessuten vil maten være bedre, sier Tentea med et lurt smil.

HOLD DEG OPPDATERT: Følg iTromsø på Facebook

Mandala

Kunsten som dekorerer lokalene er også til salgs og skal byttes ut med jevne mellomrom. For tiden er all kunst hentet fra de to gründernes hjemland, Romania. De har også alliert seg med Agata Sulikowska en polsk kunstner bosatt i Tromsø, som har pyntet bordene med fargerike og slående mandalaer.

– Kanskje kan kafeen også fungere som en kulturell bru mellom våre to land, sier Ciprian som er smertelig klar over hvilket rykte landet hans har både i Norge og resten av Europa.

– Når jeg sier til folk at jeg er fra Romania, tenker de automatisk på tiggere, men Romania er så mye mer enn det, sier Ciprian.

De to er fulle av planer for sitt lille utested.

– Vi håper dette skal bli et varmt og innbydende sted med en avslappet atmosfære hvor folk kan ta seg en liten pause fra hverdagen med god mat, god drikke og god kunst. Etter hvert håper vi å få til levende musikk her også, avslutter Tentea og Ciprian.