Det er bare litt over en uke før kunst- og musikkfestivalen Rakettnatt går av stabelen i Tromsø sentrum. Tidligere har de meldt at billettsalget går som forventet, men nå har de fått forespørsler fra internasjonalt hold.

Internasjonal oppmerksomhet

For det er ikke bare tromsøværinger som vil få med seg blant annet Röyksopp, Highasakite og Anneli Drecker 28. og 29. august. Festivalledelsen har også fått henvendelser fra både meksikanere og amerikanere.

– Det begynte allerede da vi slapp de første artistene på programmet. Nå har vi fått spørsmål fra store deler av verden om hvem som spiller når, om de rekker å få med seg en artist før de må fly videre og andre henvendelser, sier Katrine Blom, som er daglig leder for Rakettnatt.

Vil se Röyksopp

Hun forteller at både indonesiere, meksikanere, briter og amerikanere har vært i kontakt med ledelsen.

– Det er i hovedsak Röyksopp de spør om, men også Asgeir og Mö, sier Blom, som mistenker at Röyksopps popularitet skyldes at de spiller ute i hjembyen sin.

– Tromsø er jo et eksotisk sted for turister. Det at også favorittartisten deres spiller på hjemmebane blir en god kombo for dem, sier Blom.

Klubbprogrammet klart

I tillegg kan festivalen endelig avsløre sin siste artist på klubbprogrammet, som finner sted på Kulturhuset etter siste artist er ferdig lørdag.

Les også: Aldri mer "1997 Forever"

– Andre Bratten, som avsluttet Trænafestivalen, er den siste artisten ut på vårt program der. Han er Norges nye teknostjerne.

Fra før finner man blant annet «1997 Forever», «UFO», «Kuuk», «Snö», «Kaveh» og «CLMD».

– Vi er veldig fornøyd med å kunne presentere en fin miks av forskjellige artister. Jeg har i alle fall store problemer med å velge hvilke artist jeg skal se på lørdagen, sier Blom.