Årets arrangement er andre gangen Start UiT arrangerer sin Lederjakt, og passer godt inn i studentorganisasjonens målsetting om at nyskaping og entreprenørskap skal bli en større del av det akademiske miljøet på Universitetet i Tromsø.

Lederkompetanse

– I år tar vi med oss de gode erfaringene fra fjorårets lederjakt og lager et enda bedre arrangement, sier Clara Beate Malm, nestleder i Start UiT.

Nytt av året er for eksempel at de har samlet alle aktiviteter i byen. For eksempel har de samlet alle deltakerbedriftene på Næringslivets Hus, mens to andre bedrifter har kontorer i Grønnegata.

– Faktisk foregår alt i én eneste gate, sier prosjektleder Ranveig Strøm.

– Formålet med konkurransen er å skape økt lederkompetanse i Nord-Norge og Troms, i tillegg til at vi selvfølgelig ønsker å finne UiTs beste lederkandidat, fortsetter Strøm.

Bredt fagspekter

– Vi ønsker å motivere våre deltakere til å ta steget videre. Noen vet kanskje ikke at de har en leder i seg, skyter Malm inn.

Både Malm og Strøm studerer ledelse, innovasjon og marked, men har satt sin ære i få et bredt spekter av deltakere fra andre studieretninger.

– Blant deltakerne er det studenter fra for eksempel psykologi, medisin, ingeniørstudier, sosialantropologi, litteratur, fiskeri og språk, så vi er godt fornøyd med variasjonen, sier Malm.

– Vi håper selvfølgelig at dette kan føre til et større mangfold under diskusjonen når alle deltakerne tar med seg sitt perspektiv, legger Strøm til.

På selve dagen vil deltakerne på bryne seg på oppgaver av både teoretisk og praktisk art, i tillegg til at de må løse oppgavene både individuelt og i grupper.

Tilbake til skolebenken

– De vil også få prøve seg på den menneskelige siden av å være leder, ikke bare den forretningsmessige, sier Malm.

– Deltakerne får nok oppleve et bredt følelsesspekter i løpet av dagen, smiler Strøm.

Prosjektlederen og organisasjonen har arbeidet med arrangementet siden før sommerferien, noe som nok har gått ut over studiene.

– Jeg tror nok at Ranveig ser fram til å starte med skole igjen etter at arrangementet er over, sier Malm.

Arrangementet avsluttes på Ølhallen hvor de fire beste deltakerne får bryne seg på flere utfordringer på åpen scene. Her deltar Tromsøs egen supergründer Andreas Nilsen fra Moose on the Loose, mens Eline Hellerud Åsbakk står for underholdningen.

– Her har vi noen få ledige plasser for dem som er interesserte, sier Strøm.

Ranveig Strøm Clara Beate Malm Foto: ÅSGEIR JOHANSEN