Tromsø HK har slitt i det siste, og gikk på sitt tredje strake tap mot TSI i dag. Kampen endte med 22-24-tap for de unge håndballjentene.

– Det virket som de sov i starten av kampen, så vi ble overrasket over at det gikk såpass bra i starten, sier TSI-spiller Bjørg Marie Vabø, som roser motstanderlaget sin innsats i kampen.

– Jeg synes de spiller en veldig god kamp etter den svake starten. De har veldig mange flinke spillere og de gir seg aldri.

– Burde vunnet

Nederlaget var Tromsø HK sitt første hjemmetap denne sesongen, og skuffelsen var stor hos de rødkledde.

– Vi gjør masse personlige feil og brenner mange store sjanser. Etter hvert faller vi spillemessig, men som det utviklet seg så var dette en kamp vi føler vi burde vunnet, sier Tromsø HK-trener Einar Sparboe Lysnes.

– Vi vant i andre omgangen, og det er noe vi tar med oss. Vi møter tross alt et lag som har mye håndballrutine på dette nivået, sier Tromsø HK-trener Johanne Råde.

Hva som var grunnen til at laget lå under 2–8 i første omgang har jentene ingen god forklaring på. Like fullt holdt de på å klare et sensasjonelt comeback. På slutten av andreomgang fikk de den etterlengtede utligningen, men etter det raknet det igjen.

– Det var en veldig god følelse innad i laget, for da var vi i flytsonen, men vi klarte ikke å bevare den og begynte å slippe oss nedpå etter å ha fått tre mål imot, sier THK-venstrekant Ingrid Kildalsen.

Solid forsvarsspill

Det var mye positivt å hente fra denne kampen for de rødkledde. Tromsø HK har slitt med å tette igjen bakover, men slapp kun inn 24 mål mot TSI.

– Defensivt er det mer enn godkjent, sier Lysnes.

Snart venter håndballgodbiten mange venter på, THK-Bravo i Tromsøhallen den 6. desember.

– Vi har ikke så mye fokus på det, Bravo er soleklart det beste damelaget i Nord-Norge og normalt er det et bedre lag enn oss. Naturligvis ønsker vi å prøve hente noe ut av den kampen, for Bravo er ikke umulig å slå, sier Lysnes.

Tromsø HK spilte enda en kamp i dag, der de tok i mot TSI 2. Den endte med en 31-27-seier. Guro Kristoffersen Lysnes ble toppscorer i den kampen med 9 mål.