Det var nemlig duket for dobbel feiring i Hamna onsdag. Ikke bare fylte barneskolen 20 år - men ansatt Annie Aune (49) hadde også bursdag. Hun har vært ansatt på skolen i alle dens 20 år.

– Jeg husker starten - da var det ennå byggeplass her. Jeg husker at vi jula 1994 kokte grøt til alle arbeiderne som jobbet på skolen, forteller hun.

Skolen var ferdig utbygd i 1996, og fikk i 2005 også eget naust.

Feiring

I dag har skolen 14 klasser og 250 elever.

Den store dagen ble onsdag feiret med taler fra ordfører Jens Johan Hjort og kommunaldirektør Kari Henriksen, teater, dans, utstilling og masse mat. For ikke å snakke om fellesdansing av ”OL-Floka” som et nikk til 1994.

– Elevene våre har jobbet i to uker med forberedelsene til feiringen, forteller rektor Lena Steinsvik Hansen.

Både Aune og Hansen er stolte av skolen de jobber på.

– Jeg kjenner at jeg er veldig stolt, og jeg synes det er en flott skole vi har. Jeg har opplevd at folk forteller at det er fint å være elev her, og at folk forteller at de synes jeg er heldig som jobber her, sier Aune.

Åpen skole

Dessuten opplever Aune at Hamna skole har vært en inkluderende skole fra dag en.

– Det er artig å tenke tilbake på de 20 årene. Vi har vært gjennom noen barnefødsler, bryllup og skilsmisser her. Vi har blitt som en familie - på godt og vondt.

Det kan rektor Hansen skrive under på. Hun begynte som rektor på skolen i februar i år, og følte seg straks godt mottatt.

– Dessuten opplevde jeg en bygdementalitet her i Hamna - bydelen stiller opp, og skolen brukes av både lag og foreninger, sier hun.

– Ja, det var sagt fra starten av at skolen skulle være en åpen skole, legger Aune til.

– Det er her alt i Hamna skjer.

– Den beste skolen

Fjerdeklassingene Jakob Nyseth, Eirik Hagen, Joakim Bech Sebergsen, Brage Stark-Nilsen og Fredrik Tverrelv Jakobsen er klare på hvorfor de synes Hamna skole er den beste:

– Vi har masse venner her! Dessuten har vi fotballbane og hall og gymsal. Og flinke lærere, sier kompisene.

De synes det er rart å tenke på at skolen fyller 20 år i år.

– Ja, den er jo fortsatt veldig solid, selv om man ser at den er brukt, er de enige om.

– Men 20 år er ikke så gammelt. Pappaen min er jo 42 år, legger Eirik Hagen til.

Foto: Tom Benjaminsen