Det fremkommer i en større e-postveksling mellom overleger ved UNN og Den norske legeforening som iTromsø har fått tilgang til. E-postene er sendt til presidenten i Den norske legeforening, Hege Gjessing, med kopi til samtlige overleger ved sykehuset.

Les også: UNN bekrefter ukultur.

«Når en arbeidsplass har så mange stygge personalsaker som UNN har, så er det ikke attraktivt å være tillitsvalgt», skriver en overlege og henviser til mye omtalte fryktkulturen som hersker ved sykehuset.

– Ikke frykt

I den første e-posten forteller en overlege, som kun titulerer seg som medlem av legeforeningen, at det ikke er frykten for ledelsen som gjør at tillitsvalgtvervet ikke er ettertraktet, men at andre ansatte ikke engasjerer seg.

"Når du sier at det er for vanskelig å være tillitsvalgt for overlegene, må du enten være feilinformert eller undervurdere medlemsmassen din, sier overlegen, og sikter til legeforeningens gjentatte kritikk av ledelsen ved UNN, eller «fryktens hus» som han skriver i e-posten.

Les også: Leger trues til taushet

Fyr og flamme

Kritikken fra kollegaer lot ikke vente på seg.

«Det finnes dessverre en rekke konkrete eksempler på uttalt aggressiv adferd fra ledelsen rettet mot ansatte ved sykehuset», svarer en tillitsvalgt overlege.

Les mer i onsdagens papirutgave av iTromsø.