Det sier han til iTromsø like etter at kjøpet av den nedlagte orlogsbasen ble bekreftet.

– Jeg vil ikke gå inn i detalj på hva vi skal fylle Olavsvern med av virksomhet, men jeg kan si så mye som at vi ser for oss flere næringsområder, sier han.

Ifølge Wilhelmsen er det flere «tanker» de har hatt i hodet under prosessen som har ført fram til et kjøp.

Dialog

Når anlegget i Ramfjord nå havner på sivile hender vil det åpne for en rekke virksomheter.

En idéskisse for Olavsvern skal legges fram i neste uke, men Wilhelmsen håper at det skal være mulig å fremme konkrete planer for Olavsvern i løpet av året.

– Vi skal gå i tett dialog med kommunen og fylket i denne prosessen. Vi skal jobbe tett sammen med dem for å få til gode løsninger, sier han.

Se video fra Olavsvern her!

Klart er imidlertid at eiendomsinvestoren har planer på å skape omfattende næringsvirksomhet knyttet til den gamle marinebasen.

– Vi ser for oss å skape langt flere arbeidsplasser enn det Forsvaret hadde da basen var operativ, sier han.

Forskjellige næringer

Hvilke næringer det er snakk om er han tilbakeholden om.

– Vi har selvsagt tenkt tanken på å etablere kompetansearbeidsplasser i tilknytning til det marine miljøet i Tromsø, sier han.

Reiseliv og rekreasjon har også vært temaer i diskusjonene — som ble innledet i august i fjor.

Wilhelmsen og hans samarbeidspartnere har brukt lokale konsulenter til å utrede fremtiden for marinebasen — og hvilke utfordringer som ligger i prosessen.

– Vi har gjennomført en omfattende studie rundt de mulighetene som ligger i Olavsvern. Dette vil vi presentere i neste uke, sier Wilhelmsen.

Må få departementsgodkjenning

Anbudsprosessen har vært lang, forteller han videre. Helt på tampen var det to-tre andre budgivere i tillegg til investorgruppen Wilhelmsen representerer.

– Vi fikk endelig tilslag på 38,1 millioner kroner for anlegget — og nå gjenstår det formelt å få salget godkjent i Forsvarsdepartementet. Det betrakter jeg som en formalitet, sier han.