Nils Ove Sollid erkjenner også at en leder som forvalter regelverket, må finne seg i å bli gransket dersom det kommer signal om at ting ikke har foregått etter boken.

Ingenting å skjule

– Jeg har ingenting å skjule og har i møtene med KomRev svart på alle spørsmål. Jeg har også dokumentert en god del — blant annet at jeg har kommunens velsignelse til å drive mitt personlige firma på fritiden.

Når det gjelder de ulike rapportene som KomRev har lagt fram, sier Sollid følgende:

– Mine reiseregninger er levert på ære og samvittighet. De er attestert og funnet i orden.

– Når det er sagt, vil jeg legge til at det arbeidet KomRev har gjennomført, også omfatter hele Brann og redning. I en slik setting vil det være rart om ikke granskerne finner noe å sette fingeren på.

– Når det gjelder arbeidsmiljøet på stasjonen, har vi skåret høyt i de årlige medarbeidersamtalene. Andre ting som er kommentert, er bedret.

Innkjøp

– KomRev har avdekket graverende brudd på regelverket i forbindelse med innkjøp. Kommentar?

– Her kan jeg bare si at vi etterstreber å følge regelverket. Dersom enkelte bestemmelser ikke er oppfylt, skal vi bli bedre på de områdene.

– Hva mitt enkeltpersonforetak angår, er det en aktivitet som foregår på fritiden — med kommunal velsignelse. Inntektene varierer, men gir «noen hundre tusen» i året, sier Sollid.

– Hvordan er det å bli mistenkeliggjort?

– Det er vanskelig å svare på. Men jeg står på og jobber for å sikre byens befolkning en best mulig beredskap. Da er min målsetting at alt skal gjøres riktig.

– Er du redd for å miste jobben?

– Jeg har ikke fått signaler i den retningen.