Tromvik/Rekvik: Jenny Johansen (69) har sett seg lei på at lite gjøres med den kommunale veien som går fra Tromvik over til Rekvik.

– Flere veier er i forferdelig stand overalt i Nord-Norge. Nå er det på tide at politikerne bryr seg om oss i distriktene også, sier hun.

– Enorm påkjenning

Johansen bor selv i Tromvik og bruker veien blant annet når hun skal på tur i fjellet.

– Den elendige veitilstanden er en enorm påkjenning for bilene og all humpinga og ristinga sliter også på nakke og rygg.

Hun sier den dårlige veien er et samtaleemne i bygda.

– Folk er fortvilet og forbannet over at så lite, eller egentlig ingenting, gjøres med denne veien.

Johansen bor like ved veien og sier den er godt trafikkert.

– Det er en enorm trafikk på veien her, noe den ikke ble lagd for i sin tid. Hundrevis av biler kjører her, særlig når det er godt vær. På vinterstid kjører også store busser fulle av nordlysturister på denne veien.

Johansen er mildt sagt oppgitt over situasjonen.

– Mye masse har rent ut og det stikker opp store steiner overalt. Vannet har også vasket ut store groper i veien. Jeg har prøvd å ringe kommunen hele uka, men ingen der hører på meg eller gir meg svar.

Mye trafikk

Odd Geir Lindrupsen i firmaet Bunker & Service har ansvaret for snøbrøyting på veien.

– Sist jeg sa ifra om tilstanden til dem med ansvaret for vei i kommunen, og påpekte sterkt at noe måtte gjøres, var i mai, like etter siste brøyting. Da sa de at de skulle se på den, sier han.

Det er han usikker på om er blitt gjort.

– Jeg kjørte på veien i juni en gang, men da var ingenting gjort. Det er utrolig mye trafikk på veien og noe bør absolutt gjøres.

Ikke fått melding

Enhetsleder i Bydrift, Dag Ivar Andreassen, sier at de er kjent med forholdene på veien mellom Tromvik og Rekvik.

– Vi vet at denne veien er vanskelig å vedlikeholde, særlig på Rekvik-siden hvor det er mange svinger.

Andreassen sier at kommunen har vært ute og sett på veien, senest denne sommeren.

– Vi har ikke fått noen spesielle meldinger på veien.

– Jenny Johansen sier hun har ringt kommunen flere ganger uten å ha fått noen ordentlig respons fra dere?

– Det høres veldig merkelig ut. Vi pleier å dra ut og se hva som kan gjøres når vi får inn meldinger om vei.

Andreassen sier det har vært mye ferieavvikling i det siste, og at det kan være grunnen til at Johansen ikke har blitt hørt.

– Vi har hatt lite folk her på grunn av ferie og en del ressurser har gått med til Arctic Race. Men vi skal ta tak i saken på mandag, dra ut for å se på veien, og passe på at den er farbar.

Steinete: Mye stor stein stikker opp i veibanen. Foto: Pia Engman
80-sone: – Tilstanden er slik at du kan humpe deg over i en god bil i 20 kilometer i timen. Slik beskriver brøyteansvarlig Odd Geir Lindrupsen veien. Veien har i utgangspunktet 80-sone. Foto: Pia Engman
Skal SJEKKE: Dag Ivar Andreassen, enhetsleder i Bydrift, sier de nå skal sjekke veitilstanden. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen
SKADE: Jenny Johansen forteller at flere deler har blitt ristet løs og gått i stykker på bilen. – Bilmekanikeren sier skadene er på grunn av kjøring på denne veien, sier Johansen. Foto: Pia Engman