Leder i Visit Tromsø Trond Øverås håper på å kunne utnytte hvalfeberen til å trekke flere turister til byen.

– Interessen knyttet til hvalopplevelser er kjempeinteressant. Å kunne kombinere hval med andre vinterattraksjoner som nordlys og hundesleding er veldig spennende for Tromsø. Vi merker også at interessen fra gjester er større, forteller Øverås.

Dobling av tilbud

Det store antallet hvaler i Troms- og Tromsøområdet de siste årene er det mange som har sett mulighetene i. Øverås kan fortelle om en stor økning i antall hvalturisme-tilbud.

– På én sesong har vi gått fra fem til elleve tilbud knyttet opp mot hval. Vi har en rekke tilbud for hvalsafari, både fra land og på havet, forteller reiselivssjefen.

Jobber for å utnytte

Han mener sosiale medier er med uvurderlig for å pirre interessen for hvalsafari i Tromsø verden rundt. Samtidig jobber også Visit Tromsø med å formidle tilbudene til potensielle turister.

– Vi bruker hval aktivt i vår markedsføring, via våre nettsider, aktivitetsprogrammer, sosiale medier også videre. Det er spennende å nå kunne tilby et enda videre tilbud av vinteraktiviteter, noe vi tror vil kunne trekke flere turister etter hvert.

Trond Øverås reiselivssjef og daglig leder Visit Tromsø Foto: CHRISTER PEDERSEN