- Lars Tore Norberg fratrer stillingen som leder for Flyktningtjenesten i Tromsø kommune, skriver kommunen i en pressemelding.

Inger Anita Markussen er konstituert som enhetsleder.

– Jeg er glad vi raskt har kommet frem til en avtale som er tilfredsstillende for Tromsø kommune. Vår viktigste oppgave nå er å sikre at de mange som mottar tjenester fra Flyktningtjenesten får dette, sier konstituert kommunaldirektør for utdanning, Svein Arne Johansen.

Han forteller videre at fratredelsen er en avtale som er inngått mellom Lars Tore Norberg og byrådslederen.

- Granskningen av Flyktningtjenesten er ikke ferdig ennå. Det er viktig å skape ro i en slik prosess, sier Johansen.

- Tar ansvar

Fratredelsen skjer med umiddelbar virkning. Norberg vil motta fire måneder lønn fra Tromsø kommune.

– Flyktningtjenesten trenger ro til å gjøre sitt viktige arbeid. Som enhetsleder tar jeg ansvar for forhold som er kommet frem rundt enheten, og trer derfor til side, sier Lars Tore Norberg i pressemeldingen.

Leter etter ny sjef

Tromsø kommune vil umiddelbart starte arbeidet med å rekruttere ny enhetsleder ved Flyktningtjenesten. Inger Anita Markussen er i dag enhetsleder for Voksenopplæringen, og vil også fungere som enhetsleder for Flyktningtjenesten til en ny sjef er på plass.

- Voksenopplæringen jobber med noe av det samme som Flyktningtjenesten og valget falt derfor på Markussen. Vi skal nå vurdere hvordan ledelsen i enheten skal være fremover, sier Johansen.

- Var det nødvendig at Lars Tore Norberg forlot sin stilling for å kunne bygge opp troverdighet i Flyktningtjenesten?

- Jeg har ikke følt at Flyktningtjenesten har manglet troverdighet. Lederen har nå tatt ansvar og trer til side, sier Johansen.

iTromsø kommer tilbake med mer.