– Dette hadde aldri gått uten Lions. Det at de donerte penger slik at vi kunne investere i en kajakkhenger, er bare helt fantastisk. Vi er utrolig takknemlig, sier June Malnes, fengselsbetjent i Tromsø fengsel.

Nye interesser

Lørdag formiddag hadde Malnes tatt med seg fem av de innsatte i fengselet på kajakkpadling utenfor fjæra ved Sjølund, et aktivitetstilbud flere av de innsatte ved åpen avdeling virkelig setter pris på.

– Jeg synes det er en fantastisk opplevelse og kjempespennende. Aktiviteter som dette er med på å gjøre at jeg får helt andre interesser, så dette kommer jeg til å fortsette med, forteller en kvinnelig innsatt, som ikke ønsker å stå fram med navn og bilde i avisa.

Avbrekk

For Hege Sunniva Hansen ved samme avdeling var det duket for tidenes første kajakktur.

– Det skal bli morsomt og spennende å prøve dette. Med et slikt vær som dette blir det fabelaktig, sier Hansen entusiastisk.

Hun er full av lovord om aktivitetstilbudet til de innsatte ved åpen avdeling, altså innsatte som er i sluttfasen av sitt soningsopphold.

– Hver helg er det noe som skjer, og ofte enkelte ukedager også. Det er veldig artig å få et avbrekk; å få litt andre inntrykk, påpeker Hansen.

Pengedonasjon

Fengselsbetjent Malnes kan fortelle at de blant annet tar med de innsatte på bowling, kino og fjelltur, i tillegg til kajakkpadling. Sistnevnte aktivitet har den siste tiden blitt langt enklere å få til.

– Kajakkturer var noe vi startet med allerede i 2005, men først i år fikk vi får egen kajakkhenger, forklarer hun.

Det kan fengselet takke den veldedige organisasjonen Lions for. Avdeling i Tromsø bidrar årlig med midler til lokalsamfunnet.

– Hvert år donerer vi mellom 150.000 og 200.000 kroner til blant annet Kafé X, Bymisjonen og Frelsesarmeen, i tillegg til fengselet, forklarer Ole Lian, medlem i Lions Tromsø.

For fengselet er det kjærkomne midler som altså gjorde dem i stand til å kjøpe sin egen kajakkhenger.

– For oss betyr dette veldig mye, understreker Malnes.