Det er ni dager til et svært etterlengtet comeback for Buktafestivalen. Etter to års koronafravær er godt vær et høyt ønske hos festivalpublikummet.

Men hvordan er værprognosene?

Flere ha studert både 20- og 30-dagersvarsler, men de er selvsagt upålitelige såpass langt fram i tid.

Kanonstart

Men nå begynner festivalstarten å nærme seg, og de som er mest flinke til å lese værprognosene er selvsagt de som jobber med det: Meteorologene. Og nå er det innenfor tidsrammen til at de med litt større sikkerhet kan antyde værsituasjonen på festivalens kick off torsdag 21. juli.

Og det ser oppløftende ut.

– Men med all verdens mulige forbehold. Det er tøft å melde et langtidsvarsel på kysten av Nord-Norge, da været kan snu helsikes fort, sier meteorologikonsulent Trond Robertsen flirfullt.

– Men la oss prøve, sier han.

– Det blir en kanonstart på dagen, starter han.

– Et nedbørsfelt skal passere oss med retning Finnmarksvidda, men det ser ut til at det legger ruta si langs innlandet, altså at indre strøk av Troms får regn, mens vi slipper unna i Telegrafbukta, sier han.

15 grader

– Og blir det ikke regn, så blir det vel sol?

– Ja, det ser OK ut. Så vi krysser fingrene, fortsetter Robertsen.

– Og temperaturene?

– 15 grader på ettermiddagen. 12 om kvelden, sier han.

Dagene før festivalstart vil være preget av det Robertsen omtaler som et «fram-og-tilbake-vær». Han sier de ikke har noen gode prognoser for Buktafestivalens dag to og tre, men antar at også de dagene vil variere noe fram og tilbake.