Etter at Optiker Jacobsen fikk beskjed om at sparebanken skulle rive bygget de holder til i Fredrik Langes gate 20 tidligere i år, har de vært på jakt etter nye lokaler.

Den tradisjonsrike lokale forretningen, som er nesten 70 år gammel, var opprinnelig ved bruhodet, før de var i Storgata og de siste årene har de vært i den såkalte Meland-gården.

Les også: Dette selskapet vil få slutt på at det står tomt i disse lokalene

Nå fortsetter de ferden sør i sentrum og får et nytt hjem i Strandgata 9 (som tidligere har huset skobutikken Bianco og klesbutikken SHelene).

- Det kom ganske brått på oss at vi måtte ut, men vi er fornøyd med at vi har funnet nye lokaler. Det skjer mye spennende i sørbyen i årene som kommer og vi ser jo at det er et område i vekst. Om du hadde fortalt meg for to år siden om vi skulle flyttet til området ved Nerstranda, hadde jeg nok aldri troddd på deg, sier daglig leder Toril Jacobsen til iTromsø.

Les også: Butikk på Jekta slått konkurs (for abonnenter)

Oppgraderer fasaden

Som spesialforretning med krav til både lagerrom og synsprøverom, er det nye lokalet perfekt, men de stilte krav til endringer på fasaden. Det har Pellerin gått med på.

- Vi etablerer en ny butikkfront og ny inngang på nordvestre hjørne av Strandgata 9. Vi åpner opp hjørnet ved å legge inn større glassfelt, og å etablere en ny inngangsdør med trapp på hjørnet. Over vinduer innføres en baldakin av lyst materiale. Baldakinens rolle er å gi en generell lavere høyde mot gaten som lager en mer intim fortaus-situasjon, sier Kenneth Bless, administrerende direktør i Pellerin, og fortsetter:

- Både høyere vinduer, ny inngangsdør/trapp og baldakinen er utforminger som skal urbanisere og oppgradere byggets møte med fortau, og også gi bygget en henvendelse mot nord i byen som utvider Strandtorgets betydning som møteplass.

Les også: Snart åpner en ny merkebutikk i disse lokalene (for abonnenter)

Vil holde dørene åpnet

Optiker Jacobsen overtar ikke sine nye lokaler før 1. februar 2017, men satser på å ha dørene opp der allerede 1. mars om alt går etter planen. De vil også holde butikken i Fredrik Langes gate åpen til de er på plass i sin nye butikk.

- Det blir ingen opphold i driften om alt går som vi vil. Vi har mange lojale kunder som ikke skal trenge å bekymre seg for å komme til lukkede dører, sier Jacobsen og legger til:

- Vi skal fortsette med de samme folkene og den samme gode servicen som vi alltid har gjort. Vi tar utfordringen med å flytte på oss på strak arm og forandring er sjeldent en dårlig ting. Byen vokser stadig og jeg har veldig stor tro på at det vil være bra å etablere seg lengre sør i sentrum.

Slik ser fasaden ut i dag Foto: Pellerin