I vår fikk Verdensteatret vite at de fikk omtrent 130.000 kroner mindre i tilskudd fra Norsk filminstitutt enn de har fått tidligere. Tone Lein, som er leder ved Verdensteatret, klagde da til Kulturdepartementet.

– Vi har rett og slett ikke fått noe svar fra dem, og jeg aner ikke om de har behandlet klagen. Det er svært kritikkverdig, sier Lein til iTromsø.

– Kritikkverdig

Hun forteller at det ikke er opplyst om hvor lang svarfrist kulturdepartementet har på klagen, men at de absolutt burde gitt VT et svar for lenge siden.

Verdensteatrets driftsstøtte har vært på 736.667 kroner de siste syv årene, men i år fikk de «bare» 600.000 kroner.

I mai fortalte Tone Lein at de hadde budsjettert med sitt vanlige tilskudd og at de ikke hadde fått noen advarsel eller beskjed om at støtten ble kuttet.

Har søkt om nye penger

Nå er Lein lei av å vente og har søkt om 136.667 kroner i ekstraordinære midler for å ikke gå med underskudd på årets budsjett.

– Det åpnet seg en mulighet nå. Så da søkte vi, sier Lein.

Norsk filminstitutt forteller at klagen ligger inne hos Kulturdepartementet, og kan ikke uttale seg om saken utover at de har registrert Verdensteatrets siste søknad.

– Hvor stor er potten som skal deles ut blant søkerne?

– Det har vi ikke gått ut med, sier Julie Ova, som er avdelingsdirektør ved Norsk filminstitutt.

– Kan du si noe om hvor sannsynlig det er at Verdensteatret får kompensasjonsstøtten de søker om?

– Jeg vil ikke kommentere søknader mens vi er i prosess.

Behandles om 2-3 uker

Kulturdepartementet bekrefter at de mottok klagen fra Verdensteatret 18. mai, men på grunn av ferieavvikling og stort arbeidspress er saken fortsatt til behandling.

– Departementet regner med at klagen vil være behandlet om 2-3 uker, sier Andreas Bjørklund, som er kommunikasjonsrådgiver ved Kulturdepartementet, i en e-post til iTromsø.

I samme e-post spurte vi også om hvorfor Verdensteatret fikk over 130.000 kroner i kutt uten noen forvarsel, men dette har departementet valgt å ikke svare på.