Juni i år har ikke bydd på de helt store temperaturene - i alle fall ikke de siste ukene.

Allikevel er måneden langt unna å være en rekorddårlig sommermåned i nord.

- Middeltemperaturen kommer til å bli 8,8 grader i juni i år. Normalen er 9,1 grader, så vi er ikke så lang ifra, forteller førstekonsulent Stein Øines ved Vervarslinga i Tromsø.

5. juni var den varmeste dagen denne måneden med 25 varmegrader. Den kaldeste fikk vi 16. juni der temperaturen på sitt laveste lå på 0,7 grader.

- Det som er spesielt er at det var så varmt i begynnelsen av måneden, for så å stabilisere seg på 4-5 grader, sier Øines.

Les også: Dobbelt så varmt til uken.

Nedbør

Ellers har juni i år hatt litt lite nedbør i forhold til normalen.

- Noen dager kom det mye, særlig i midten av måneden, men det har egentlig vært lite nedbør. Det hender også i blant at det kommer snø i juni, slik det gjorde i år, men det er sjeldent. Det er bra lenge siden sist, jeg kan ikke huske når det var, sier Øines.

Les også: Varmet seg i sola med dunjakke.

Bedring

Torsdag blir det ikke stor værmessig endring fra onsdag.

- Torsdag ligger det et høytrykk over Nord-Atlanteren og et lavtrykk over Russland. Vi får nordavind rett fra Nordpolen til Nord-Norge, forklarer vakthavende meteorolog Justyna Wodziczko.

Torsdag kommer det også mye skyer inn med nordavinden, og det blir perioder med sol. Temperaturen vil ligge på mellom 7 og 8 grader.

- Fredag er det fortsatt nordaustlig vind, men litt færre skyer og høyere temperatur. Kanskje kan temperaturen nå opp til 10 grader i Tromsø. Også lørdag og søndag vil temperaturen stige litt, men det vil fortsatt være en del vind. Vi kan ikke forvente noe særlig til sommerdag, men hvis det blir litt færre skyer, og man sitter ved en levegg kan det bli greit, forteller Wodziczko.