I 2011 ble en kvinne utsatt for voldtekt på en fest i Tromsø. En mann ble dømt for hendelsen, og venter nå på soning. Mannen, som da studerte for å bli fysioterapeut, nektes å fullføre den utdanningen - men kan samtidig studere på samme studiested som sitt offer mens han står i soningskø, skriver VG.- Han har klasserom rett overfor hvor jeg har klasserom. Det er en ekstra belastning å se han, og vite at han er så nær. Han har ødelagt nok i livet mitt, sier kvinnen til VG.

Lever i frykt

Saken gikk opp til Høyesterett tidligere i år, og mannen ble dømt til tre år og åtte måneders fengsel for voldtekt. Etter et halvt års studie i utlandet har kvinnen nå kommet tilbake til studiestedet i Norge, men vegrer seg for å gå på sklen- i frykt for å møte på overgriperen i gangene. - Jeg klarte ikke å fullføre studiet mens rettssakene pågikk, så jeg ville ta opp igjen det jeg manglet for å få fullført studiet nå etter jul. Men det er hardt å gå på samme skole med han som har ødelagt så mye i livet mitt.

- Det frister ikke å gå på skolen nå. Jeg sitter her med studielån og en studieplan som jeg vil fullføre. Jeg er lei av at livet mitt er på vent, sier hun til VG.

- Er tvungen

Mannen som er funnet skyldig i voldtekt sier gjennom sin advokat at han er tvungen til å studere på hjemplassen på grunn av gjeld. - Jeg er tvunget til å bo hjemme på grunn av et studielån på 300.000 på en utdanning jeg ikke kan bruke - i tillegg til et erstatningskrav på 150.000. Jeg jobber ved siden av studiene for å finansiere dem, sier mannen. Han sier videretil VG at han ikke var klar over at kvinnen fortsatt gikk på høyskolen, men trodde at hun var i utlandet da han startet der i fjor høst. - Jeg forstår at det er en belastning for henne. Jeg vil ikke se henne mer enn hun vil se meg, og forhåpentligvis vil det være enden på denne håpløse situasjonen, sier mannen gjennom sin advokat til VG.