SENTRUM: Da midlene ikke strakk helt til på Heracleum eldresenter i fjor, la enkelte av beboerne ut en annonse om ikke noen kunne gjøre takterrassen der litt grønnere.

Det la Vögele merke til, og nå er det andre året på rad hun og samboeren bidrar med planter til de eldre – helt gratis.

– I midten av mai i fjor skjønte jeg at vi hadde mange planter til overs i drivhuset vårt, så da dro vi. Det var en stor suksess, og beboerne var kjempetilfreds, forteller Vögele, og anslår at de må ha plantet flere hundre blomster begge gangene.

Etter de gode tilbakemeldingene fra året før vil hun nå prøve å gjøre det til en årlig seanse.

Les mer: Samkjører de frivillige

– Helt supert

Ansvarlig for trivselshjelpen på Heracleum, Kristin Fjellheim, forteller at Vögeles innsats er til stor hjelp for både henne og de eldre som benytter seg av takterrassen.

– De bidrar med masse blomster utover det vi har fra før av. Det er helt supert for det er ganske mange planter som skal til her oppe, sier hun.

For de rundt 70 beboerne på eldrehjemmet er terrassen en viktig, grønn lunge ettersom senteret er midt i byen. Fjellheim er klar på at plantingen betyr mye for dem.

– Taket betyr utrolig mye for dem når det er godt vær, det er jo hagen deres. Av de 70 beboerne benytter flesteparten seg av taket, forteller hun.

Les mer: Satser videre på ungdomsfestivalen

Vil adoptere taket

Vögele forteller nå at hun godt kunne tenke seg å bli en slags blomsterfadder for beboerne på Heracleum. Hun oppfordrer andre som sitter på litt ekstra ressurser til å gjøre som henne, og de som ønsker en grønnere hverdag til å gjøre seg synlige.

Hun er klar på at ikke alt trenger å handle om penger, og håper at litt engasjement kan inspirere andre til å hjelpe til rundt om i kommunen.

– Det koster nærmest ingen penger, er lite arbeid og gir en enorm glede for de menneskene som ikke lenger kan oppleve sommeren på den måten vi selv kan, sier hun.

Fjellheim er på sin side strålende fornøyd med Vögeles forslag.

– Det måtte jo vært helt ypperlig, for her har vi mer enn nok å gjøre, konkluderer hun.

BIDRAR: Barbara Vögel på vei for å beplante takterrassen på Heracleum. Foto: Privat
GRØNN GLEDE: På takterassen vil det spire og gro framover. Foto: Sigvart Nordhov Fredriksen