De spiller for tiden inn en ny EP med doom-bandet Heave Blood and Die i Kysten studio. De spilte alle på Buktafestivalens minste scene, men fjesene har du nok garantert sett før i en eller annen form for setting.

For de fem medlemmene spiller i til sammen hele 14 band hvor nesten alle kan kveiles tilbake i et slags familietre.

– Det er bare jeg som har noen sideband som de andre ikke er med i, sier Mads Ystmark, som blant annet referer til The Wolves og Rumblin Retards.

Les også: Skolegang knekke bandet

Godt med variasjon

– Nå spiller vi inn fem låter til EP-en, men vi må se om vi får bruk for alt. I dag er det Heave Blood and Die, men her om dagen var det Beach Bitches som var prioritert, sier Ystmark, som har opplevd noen minutter på riksdekkende TV da han var i Urørt-finalen med krokenbandet The Wolves.

Nå har han hendene fulle, mens han sikter mot sin første fullengder med Wolves.

– Jeg trodde jeg ikke skulle ha noe å gjøre på konsertfronten i sommer, men så ble det plutselig veldig mye. Noen av prosjektene er bare aktiv på visse tider av året, så jobber jeg litt med det ene når jeg ikke spiller konsert med det andre.

Les også: Dette er Beach Bitches

Travel høst

Og det er rockestjerne Ystmark og guttene sikter mot. Med så mange jern i ilden skulle man kanskje tro at mulighetene var mange, men foreløpig er det bare å få spilt inn og gitt ut mest mulig.

– Det blir en travel høst. Jeg tror det kommer hele tre EP-er bare i høst. Jeg ønsker å lage noe som appellerer til folk slik at jeg kan ri videre på drømmen om å en gang bli rockestjerne. Men nå er det veldig frigjørende å få spille i forskjellige prosjekter slik at man får variasjon, sier Ystmark som får støtte fra kompisene i bandet.

Dameproblemer

De forteller at det er mye som skal gå opp i kabalen mellom bandøvinger, venner og jobber på si. Men det er ikke det som er den største faktoren når det kommer på fokusering på musikken.

– Det er vel det at han har fem andre band pluss en haug med damer som han må prioritere, sier Kenneth Mortensen om Ystmark.