– Det var en kjempekul opplevelse. Både å få møte Trinny og Susannah og de andre herlige jentene som var plukket ut til programmet. Hvem kan vel si nei til en slik sjanse, med makeover og nye klær?, sier Christine Karlsen om gårsdagens sesongpremiere på «Trinny & Susannah – oppdrag Norge» på FEM.

Lære å kle seg

34-åringen fra Tromsø ble født i guttekropp, og gjennomgikk i 2012 en kjønnsskifteoperasjon.

Christine forteller at hun takket ja til å være med i programmet fordi hun hadde lyst til å lære mer om hvordan hun kunne kle seg og sminke seg.

– Jeg fikk mye kule klær, og jeg følte meg som en Hollywood-stjerne før man skal på scenen, sier hun med en liten latter.

Også mamma Ann-Evy Karlsen var med under innspillingen.

– Det var lillesøstera til Christine som meldte oss på. Da måtte vi bare ta henne på kornet og stå løpet ut. Det verste var å vite at vi ble filmet, men jeg var glad da jeg så hva de hadde klippet ut. Jeg hadde Susannah og hun er virkelig et hjertevarmt menneske som jeg gjerne skulle ha møtt igjen, sier moren.

Les også: Forteller om hvordan hun ble kvinne

Følte seg annerledes

Innspillingen av programmet var for to år siden, i 2013 – omtrent på samme tid som Christine også deltok i innspillingen av TV 2-serien «Født i feil kropp».

- Jeg synes det er viktig å være åpen om det jeg har vært gjennom. Da jeg begynte å tenke på dette fant jeg nesten ingen informasjon om det. Nå ønsker jeg å være tilgjengelig for folk som trenger råd, sier hun.

Fra tidlig barndom kjente hun på følelsen av å ikke passe inn blant de andre barna eller i den rollen hun hadde.

– Jeg visste ikke hva som var annerledes med meg. I dag synes jeg det er viktig å gi det et ansikt.

Les også: Christine blir TV-kjendis

Levde et dobbeltliv

Hun var 16 år da hun tok den første telefonen til en dame som hadde gått gjennom en kjønnssoperasjon. Likevel fortsatte hun i flere år å undertrykke følelsen av å ikke høre hjemme i egen kropp.

– Jeg turde ikke komme ut av skapet. Det endte med at jeg ble rørlegger – et av de mest mandige yrkene jeg kunne finne. Jeg prøvde lenge å overbevise både meg selv og andre om at jeg ikke var annerledes, sier Christine.

Det resulterte i at hun levde et dobbeltliv. Hun var én person ute blant folk og en annen person hjemme.

– Jeg ble veldig deprimert. Ingenting stemte i livet og det førte til flere selvmordsforsøk og isolering. Jeg ville ikke snakke med folk, og slik holdt jeg på i flere år før jeg fant ut at slik kan jeg ikke ha det.

Verdt smerten

Da hun var 24 år oppsøkte hun psykolog og det var først da ballen begynte å rulle.

– Jeg gikk til terapeut og psykolog i to år for å finne ut om det var riktig. Helst ville jeg stikke av og gjøre det i hemmelighet, for så å komme tilbake som Christine. Men det fikk jeg ikke lov til.

Hun måtte innrømme for folk at det var dette hun ville gjøre, og det var da Christine begynte å legge om livet sitt.

I 2012 gikk hun gjennom kjønnsskifteoperasjonen og er nå ferdig med prosessen.

– Det har vært en lang og smertefull tid, men det var verdt det. Jeg tror ikke jeg hadde vært her i dag hadde det ikke vært for det, sier 34-åringen.

MAKEOVER: Christine Karlsen (34) kunne ikke si nei til sjansen om å få en makeover og nye klær. Foto: TV Norge Foto: Foto: TV Norge
FORNØYD: Mor Ann-Evy Karlsen er fornøyd med hvordan episoden av henne og datteren ble klippet sammen. Foto: TV Norge Foto: Foto: TV Norge
FORVANDLING: Christine Karlsen og mor Ann-Evy Karlsen koste seg under innspillingen og ble godt fornøyde med resultatet. Foto: TV Norge Foto: TV Norge