Rivingen av innmaten i Domus-bygget har allerede pågått flere uker, nå er det snart klart for å jevne selv bygningskroppen med jorda.

Fyllmasse i kai

– Går alt etter planen starter vi tirsdag med klipping av betongstrukturen. Jobben starter i sørenden av Domus og det skal jobbes nordover med klipping av betongen, sier prosjektleder Stewart Berg i Econor.

Det er snakk om fjerning av mellom 6.000 og 7.000 tonn betongmasser. Betongen skal imidlertid ikke langt, den skal brukes som fyllmasse i den nye kaia som kommer ved siden av dagens Domuskai.

Ifølge prosjektlederen vil rivejobben ta et par uker. Det er AF Decom AS som skal stå for rivingen. De har også gjort jobben med å renske Domus innvendig.

Endre bybildet

– En rivemaskin med en rekkevidde på 27 meter skal rive bygget fra toppen. Betongen skal bli 100 prosent ren fyllmasse som brukes i den nye kaia. Betongen renses for armeringsjern og maling i prosessen, og vannkanoner skal dusje vann på under arbeidet, for å dempe støvet, sier anleggsleder Per Martin Myrvoll i AF Decom.

Prosjektlederen regner med det blir lagt merke til at gamle Domus nå blir historie.

– Det er jo et kjent bygg i byen, og når det er fjernet vil det endre bybildet, helt klart, sier Stewart Berg.

Men det blir ikke lenge den nye byrommet vil så åpent, for ikke lenge etter at Domus er jevnet med jorden starter byggingen av det som skal bli Kystens Hus.