Jørn Hoel kunne i kveld ønske velkommen til det aller første arrangementet til den nye vinklubben. Såpass mange hadde tatt turen til Mathallen, at flere måtte stå mens vinkelner Runar Lind snakket om passende viner til skrei.

– Nøkkelen til å finne riktig vin til maten er å se på fettinnholdet i maten. Til skrei synes jeg for eksempel at en frisk hvitvin med god syre passer fint. Går man over på fjøsfett derimot, som for eksempel storfe, må man ha en mye mer fyldig vin, sier Lind.

– På tide

Grete og Per Nilsen hadde sikret seg plass på første rad under arrangementet, og fikk et positivt førsteinntrykk av vinklubben.

– Opplegget ser greit ut, nå er det bare at det blir fulgt opp, sier Grete Nilsen.

De to mener det var på tide å få på plass en vinklubb i Tromsø.

Få med deg det siste først - følg iTromsø på Facebook!

– Det er dårlig kultur rundt mat og vin i denne byen. Folk er kjempegode på maten, men så tar man bare noe tilfeldig akevitt til maten. Med akevitt til maten kan man jo spise hva som helst, for smaksløkene blir jo bedøvd, sier Per Nilsen og ler.

De to huser stadig gjester, og da er det Per som står for vinen.

– Han er faktisk veldig flink med vin, og tilpasser det alltid etter hvilken mat vi serverer, sier Grete.

– Men man kan alltid bli bedre. Man kan si at all vin er god vin, men det er å finne ut hva den passer til som er nøkkelen, sier Per Nilsen.

Fornøyd

Jørn Hoel var godt fornøyd med oppmøtet, og lovte flere spennende arrangementer utover året.

- Det var nesten hallelujastemning da folk gikk fra Mathallen i dag, og jeg har aldri opplevd maken til lovord. Det er veldig kult at man kan bygge opp miljøer fra bunnen av, sier Hoel.

– Målet er at folk skal få et utvidet forhold til vin og til drikke til maten. Vi har store planer om å invitere kjente navn i vinbransjen, samt såkalte «winemakers», som man sier på godt nordnorsk, sier Hoel.

Allerede i slutten av februar gjester franskmannen Gregory Paul, som er kjent fra blant annet «MasterChef», vinklubben for å snakke om vin som passer til ulike oster.

– Vi kommer til å ha både forskjellige mat-temaer, men også rene vinsmakingskvelder utover året. Vi håper også å kunne få til noen gastronomiske reiser etter hvert, sier Hoel.

FORNØYD: Jørn Hoel var godt fornøyd med oppmøtet på vinklubbens første arrangement. Foto: Tom Benjaminsen