Lørdag er det over for årets Debutuka, ved UiT, Norges arktiske unviersitet.

Les også: "Fyll og bordknusing i sentrum"

Siden 19. august har studentene vært gjennom fadderuke og studiestart, som naturlig nok har vært preget av både festing og mye moro.

På tross av at Storgata og byens utesteder har vært godt besøkt av studenter betyr ikke det nødvendigvis at de har hatt mye å sette fingrene i.

- Vi har hatt et utrolig beskjedent antall folk i arrest og det har vært ei rolig uke. Det som har vært av uro er det ikke studentene som står bak, sier Tor Einar Eilertsen, ordenssjef hos politiet.

Grei lysløypa

Tirsdag var det duket for Lysløypa, hvor studentene i grupper på seks personer, knyttes sammen for så å besøke et utvalg av byens utesteder. Der skal studentene konsumere en enhet per sted.

Les også: "Her er student-Gutan"

Også da gikk det rolig for seg.

- Det gikk veldig greit for seg på lysløypa, sier Eilertsen.

Gode karakterer

Den eneste dagen det var litt bråk var da Driv åpnet i forrige uke.

Les også: "Må overnatte i eksamenslokaler uten tilgang til dusj og kjøkken"

- Det var lange, lange køer og noen som hadde fått litt for mye å drikke, men ingen ble brakt inn eller lignende. Jeg kan ikke si at vi ikke har hatt en eneste klage, men det har gått greit for seg, sier Eilertsen.

Kort oppsummert er Eilertsen svært fornøyd med årets studenter.

- Så langt jeg kan se så har det gått veldig fint og om studentene fortsetter slik så kommer de til å få veldige gode karakterer, i alle fall i orden og oppførsel, sier ordenssjefen.

Studenter under fjor årets Lysløypa Foto: RONALD JOHANSEN