Fredag formiddag innkalte rektor ved Tromsø Maritime skole, Snorre Bråthen, russestyret til et møte. Tema: russens svarteliste som ble offentliggjort i går.

- På svartelista hadde de gruppert og karakterisert enkeltpersoner. Jeg mener dette er trakassering og mobbing og dermed ikke greit, forklarer Bråthen.

Han kan fortelle at møtet med russestyret resulterte i at han fikk gjennomslag for at svartelista skulle annulleres.

- Russestyret har sagt ja til å fjerne lista, bekrefter rektoren.

- Begikk en feil

Jonas Dreyer (18), PR-sjef og sekretær i skolens russestyre, har en noe annen oppfatning av svartelista som er utarbeidet av årets russekull.

- Det har vært en tradisjon for russen de siste årene å lage en svarteliste der elever blir kategorisert på ulike måter. Dette er kun for artighets skyld og ikke for å trakassere noen, forklarer Dreyer.

LES OGSÅ: Her er årets russeknuter!

At alle ikke oppfatter dette som like morsomt har imidlertid ikke 18-åringen noen problemer med å forstå.

- Vi har sett i ettertid at noe av det som ble lagt ut på svartelista ikke var helt passende, derfor har vi blitt enig om å fjerne lista.

Etter at lista ble offentliggjort for russen på et fellesmøte torsdag, reagerte nemlig noen av skolens elever på det som kom fram der.

- Selv om de fleste elevene ikke hadde noe problem med dette, var det noen stykker som kontaktet oss i styret og sa ifra, noe vi setter pris på. Vi har innsett at vi begikk en feil og har derfor tatt tak i dette nå, påpeker Dreyer.

Vil være føre var

Rektor ved Tromsø Maritime skole er klar på at dette ikke er første gang skolens ledelse reagerer på russens svarteliste.

- Vi hadde en runde på dette også i fjor, men før det har vi ikke hatt noen tradisjon for svartelister på vår skole. Nå vil vi være føre var til neste år og gjøre det klart for russen i god tid før russetiden hva som er akseptabelt og ikke, forklarer Bråthen.

SE VIDEO: Her lopper russen ordførerens lommer